Hamburger met barbecue uien

Hamburger met barbecue uien

Ik mocht enkele hamburgers ontvangen en vandaag aten wij de bacon beefburger. Deze burger is een super sappige burger gemaakt van van Bommelerwaards rundvlees, Brabants varkensvlees en gerookt spek. Ik heb er een heerlijke hamburger met barbecue uien van gemaakt.   Hamburgers   Deze bacon burger heeft al heel veel smaak van zichzelf, de smaak […]

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Parelcouscous met zalm, prei en erwten

Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]

Gebakken kalfslever met spek en uien

Gebakken kalfslever met spek en uien

Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld.   Kalfslever   Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten […]

Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj)

Limburgs zuurvlees (zoervleisj) klinkt misschien niet appetijtelijk, maar is het toch wel. Het vlees is allesbehalve zuur, het is eerder zoet. Het is een typisch Limburgs stoofvlees gerecht, elke Limburger kent het en eet het.   Zoervleisj   Dit recept komt uit het Nederlands Kookboek van Laura de Grave en is het recept van het […]

Sukade met appelstroop van Martin

Sukade met appelstroop van Martin

Op mijn verjaardag werd ik door hubbie ontvoerd om uiteindelijk te arriveren bij het twee sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Tjonge wat een fantastische avond hebben wij gehad. En wat hebben wij genoten van alle gerechten die geserveerd werden. Het hoofdgerecht was sukade met ganzenlever en appelstroop. Hoe subliem kan een stukje sukade bereid worden. […]

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Als je gek bent op lamsvlees en hamburgers, dan moet je deze beslist eens proberen. Lekkere sappige lamsburgers met walnotensaus en tzaziki. Wanneer je een echte lamsvleesliefhebber bent, moet je zeker eens deze burgers proberen. Met een authentieke en unieke smaak is dit dan ook een van de favoriete burgers onder de kenners. De burgers […]

Eenpansgerecht kip met orzo en prei

Eenpansgerecht kip met orzo en prei

Dit eenpansgerecht kip met orzo en prei is een makkelijk te maken gerecht wat in slechts één pan gemaakt wordt. En dat is superfijn, want dan heb je weinig afwas. In deze tijd waar de prei in de aanbieding is omdat de boeren het niet kunnen verkopen omdat de prei te groot geworden is, wil […]

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Gebakken ei op toast met groene tahinisaus

Ik had op een zaterdagmiddag gebakken ei op toast met groene tahinisaus gemaakt. En dit was zo lekker, dat ik toch maar besloot om dit recept met jullie te delen. Je kunt het als lunch of zelfs als avondeten serveren. Het gericht zit vol met eiwitten en heeft heel veel smaak door de saus.   […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Jollof rijstschotel met kip

Jollof rijstschotel met kip

Jollof rijst is een pittig gerecht wat in diverse Afrikaanse landen op het menu staat. Alles wordt in een pan gekookt, zowel de kip, rijst als groenten. Dit is mijn makkelijke versie van de Jollof rijstschotel met kip.   Jollof rijst   Jollof is dus een rijstgerecht, wat populair is in diverse West-Afrikaanse landen zoals […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden