Thaise orzotto met kip

Thaise orzotto met kip

Deze Thaise orzotto met kip is een echt fusion gerecht. Ik denk niet dat ze in Thailand orzo of orzotto kennen, vandaar de fusion. Het is weer zo’n makkelijk eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag.   Orzo   Ik ben gek op orzo. Deze pasta lijkt heel erg op rijstkorrels, maar het is dus echt […]

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Vegetarische balletjes in tomatensaus

Deze vegetarische balletjes in tomatensaus is een super simpel en snel te maken gerecht. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Ik heb vegetarische balletjes genomen voor dit gerecht, maar je kunt ook gehaktballetjes gebruiken. Maak die eventueel zelf.   Midden-Oosterse keuken   Dit gerecht heeft de smaken van het Midden-Oosten. Wij zijn gek op die […]

Aubergines uit de oven met miso

Aubergines uit de oven met miso

Ben je gek op aubergines en Aziatische smaken, dan moet je beslist eens deze aubergines uit de oven met miso proberen. Minimale inspanning en maximale smaaksensatie, dat is dit gerecht. Serveer het als een compleet vegetarisch gerecht met rijst, nasi en zoetzuur van komkommer erbij.   Miso   Miso is een Japanse pasta gemaakt van […]

Kipburger met rode curry

Kipburger met rode curry

En weer een hamburger recept, maar ja deze Kipburger met rode curry was zo lekker dat ik het recept toch graag wil delen met jullie. Ik weet het, er staan al diverse burger recepten op de site, maar ja we zijn een beetje verslaafd eraan. En dan wel aan lekkere zelfgemaakte hamburgers natuurlijk.   Hamburgers […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]

Japanse schnitzel Tonkatsu

Japanse schnitzel Tonkatsu

Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst.   Tonkatsu   Ton […]

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt.   Salades   Salades zijn een prima […]

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Preistamppot met blauwe kaas en daslook

Deze preistamppot met blauwe kaas en daslook is een recept uit de Stamppotbijbel van Werner Drent. Ik mocht dit boek van hem ontvangen en daar ben ik erg blij mee. Er staan meer dan 200 stamppotgerechten in, dus als jij gek op stamppot bent dan kan ik jou dit boek echt aanbevelen. Niet alleen de klassieke […]

Spaghetti met daslookpesto

Spaghetti met daslookpesto

Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden