Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]

Sushi rijstbowl met garnalen

Sushi rijstbowl met garnalen

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl […]

Brood gevuld met kaas en ei

Brood gevuld met kaas en ei

Khachapuri heet dit brood in Georgië. Ik zag dit broodje eens voorbij komen op social media en dacht toen meteen dat moet ik eens maken. Nou ben ik niet het type wat zelf brooddeeg gaat maken. Dus heb ik croissantdeeg hiervoor gebruikt. Je kunt waarschijnlijk ook wel pizzadeeg of bladerdeeg gebruiken, lijkt me ook erg […]

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous

Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met […]

Gebakken zalm met een groene salade

Gebakken zalm met een groene salade

Deze gebakken zalm met een groene salade heeft ook nog een heerlijke groene tahin dressing erbij. De dressing is zowel lekker bij de salade als bij de zalm. Ik heb de tahin dressing heb ik gemaakt met daslook omdat het nu in het seizoen is. Maar je kunt ook allerlei andere verse groene kruiden hiervoor […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Pittige tofu met vegetarische nasi

Pittige tofu met vegetarische nasi

In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na […]

Pastrami gekruide ham uit de oven

Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Geroosterde kip met verse kruiden

Geroosterde kip met verse kruiden

Ik heb voor deze kip een greep uit mijn kruidentuin gedaan en hiermee de kip gevuld. Door de kruiden in de kip te stoppen, krijgt de kip van binnenuit de heerlijke smaken van de verse kruiden mee tijdens het roosteren in de oven. Kan me voorstellen dat jij niet al die kruiden in de tuin […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden