Kalfsvlees is heerlijk mals en mager vlees. En deze kalfsentrecôtes die gesneden worden uit de dunne lende zijn nog veel malser dan de runder entrecôtes. Er zit wel een dun randje vet aan een kant, laat dat er in ieder geval aanzitten als je het bakt. Hierdoor krijgt het vlees meer smaak. Deze kalfsentrecôte met rode spitskool en parelcouscous is een heerlijke combinatie geworden.

 

Kalfsentrecôtes eet je rosé, dus bak ze niet te lang. Schroei ze aan elke kant op hoog vuur bruin, zet het vuur dan laag en draai ze nog een paar keer om. Het vlees heeft maar een paar minuutjes nodig. Om te checken of ze rosé gebakken zijn, druk je even op het vlees. Als het licht terug veert dan is het vlees gaar en supermals.
Kalfsvlees moet je niet combineren met al te heftige smaken, dat is zonde van de fijne smaak van het vlees.
De rode spitskool wordt snel gaar als je het bakt, het heeft maar een minuutje nodig. Kan je deze niet vinden, gebruik dan de groene spitskool. Als je rode kool wilt gebruiken, bak dit dan net zo lang tot het zachter geworden is.

 

Biefstuk

 

Eet je liever een biefstukje? Dan heb ik dit lekkere recept voor jou: Biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes.