Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst. Tonkatsu Ton […]
Op mijn verjaardag werd ik door hubbie ontvoerd om uiteindelijk te arriveren bij het twee sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn. Tjonge wat een fantastische avond hebben wij gehad. En wat hebben wij genoten van alle gerechten die geserveerd werden. Het hoofdgerecht was sukade met ganzenlever en appelstroop. Hoe subliem kan een stukje sukade bereid worden. […]
Deze vegetarische linzen en paddenstoelen Bolognese saus is een twist op de Italiaanse vleessaus Ragù alla Bolognese. Eigenlijk mag het geen Bolognese heten, maar ja ik doe het toch. Het is een snel en makkelijk te maken gerecht met lekker veel smaak. Bolognese Ragù Bolognese is een traditionele Italiaanse saus gemaakt van rundergehakt, […]
Een snel en heerlijk roerbakgerecht. Wie wil dat nou niet? Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt maar toch iets lekkers wilt eten. Deze noedels met garnalen en ananas zijn lekker pittig, zoet en zuur en super makkelijk en snel te maken. Garnalen Gebruik voor dit gerecht grote rauwe garnalen. Je […]
Ik had me al zo lang voorgenomen om deze Japanse Yakatori kipspiesjes eens te maken maar het kwam er maar niet van. Nu was het eindelijk zo ver en man oh man, had ik ze maar eerder gemaakt. Deze kipspiesjes zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Dit recept ga ik zeker vaker […]
Dit heerlijke broodje sweet & sticky kipdijfilet kan je eten als lunch of als avondeten. Het is weer zo’n Amerikaans recept wat ik graag van manlief maak. Omdat hij 26 jaar in Amerika gewoond heeft, staan er diverse Amerikaanse recepten op de site. Zo ook dit lekkere broodje, waar je jouw vingers bij aflikt. Ik […]
Deze vegetarische slawraps met tempeh is een super makkelijk te maken gerecht. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Wie wil dat nou niet op een doordeweekse dag. De romige pindasaus erbij, maakt het gerecht helemaal af. Oosterse smaken in een knapperig slaschuitje! Tempeh* Deze slawraps worden gevuld […]
Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken. Tempeh Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit Indonesië. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]
Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]
De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij. […]