luchtige frambozencake

Luchtige frambozencake

Angel food cake wordt deze luchtige cake ook wel genoemd. Omdat de cake alleen maar van eiwit gemaakt wordt, is hij zacht, luchtig en mooi licht van kleur. Lekker fris door de frambozen. Een echte topper is deze luchtige frambozencake, serveer hem als lekkernij bij de koffie of thee of als nagerecht. Ik heb een […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Banoffee in een glas

Banoffee in een glas

Je kent het misschien wel …. de Engelse klassieker Banoffee pie. Het is een taart gemaakt van bananen, slagroom en toffee (meestal gemaakt van ingekookte gecondenseerde melk) met een bodem van verkruimelde koekjes en boter. Vaak ook geserveerd met chocolade of koffie erin. Het woord banoffee is de combinatie van banana en toffee. Deze banoffee […]

Rocky Road met Paaseitjes

Rocky Road met Paaseitjes

Deze Rocky Road met Paaseitjes is een lekkernij voor de Paasdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Het ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb van die leuke gekleurde dragee eitjes ervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes […]

Gin Tonic Koffie

Gin Tonic Koffie

Gin Tonic koffie? Ja ….. Gin en Tonic met koffie. Ben jij gek op koffie en een goede Gin & Tonic op zijn tijd, probeer dan eens deze bijzondere combinatie. Een bijzondere cocktail voor een warme zomeravond of ’s winters lekker bij de open haard. Je kunt voor deze cocktail zelf van tevoren een paar […]

Porter Cake

Porter Cake

Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]

Mokka chocoladefudge

Mokka chocoladefudge

Deze Mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Ben je ook zo gek op een chocolade verwennerij, probeer dan eens deze Chai chocoladetruffels

Rabarber Eton Mess

Rabarber Eton Mess

Eton Mess is een van oorsprong Engels dessert gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Hierbij mijn variatie met rabarber, de Rabarber Eton Mess. Of wil je liever bakken? Maak dan deze Rabarber tarte tatin

Appel blauwe bessen crumble

Appel blauwe bessen crumble

Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]

Baileys ijs

Dit Baileys ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Ik heb zelf de Baileys likeur gemaakt, maar je kunt ook een fles uit de winkel gebruiken. Hier vind je het recept van de zelfgemaakte Baileys.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden