Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]
Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]
Angel food cake wordt deze luchtige cake ook wel genoemd. Omdat de cake alleen maar van eiwit gemaakt wordt, is hij zacht, luchtig en mooi licht van kleur. Lekker fris door de frambozen. Een echte topper is deze luchtige frambozencake, serveer hem als lekkernij bij de koffie of thee of als nagerecht. Ik heb een […]
Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]
Je kent het misschien wel …. de Engelse klassieker Banoffee pie. Het is een taart gemaakt van bananen, slagroom en toffee (meestal gemaakt van ingekookte gecondenseerde melk) met een bodem van verkruimelde koekjes en boter. Vaak ook geserveerd met chocolade of koffie erin. Het woord banoffee is de combinatie van banana en toffee. Deze banoffee […]
Deze Rocky Road met Paaseitjes is een lekkernij voor de Paasdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Het ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb van die leuke gekleurde dragee eitjes ervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes […]
Gin Tonic koffie? Ja ….. Gin en Tonic met koffie. Ben jij gek op koffie en een goede Gin & Tonic op zijn tijd, probeer dan eens deze bijzondere combinatie. Een bijzondere cocktail voor een warme zomeravond of ’s winters lekker bij de open haard. Je kunt voor deze cocktail zelf van tevoren een paar […]
Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]
Deze Mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Ben je ook zo gek op een chocolade verwennerij, probeer dan eens deze Chai chocoladetruffels
Eton Mess is een van oorsprong Engels dessert gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Hierbij mijn variatie met rabarber, de Rabarber Eton Mess. Of wil je liever bakken? Maak dan deze Rabarber tarte tatin