Het is volop het seizoen van de Hollandse aardbeien. Heerlijk, wij zijn gek op die rode zomerkoninkjes en ik probeer er altijd zoveel mogelijk van te genieten. Ik heb nu een aardbei mocktail gemaakt, een heerlijk zomers drankje waarmee je jong en oud een plezier doet. Verse aardbeien, citroen en munt, een hemelse combi.

 

Aardbeien

 

Heerlijk, ze zijn er weer. De Hollandse aardbeien! Niets smaakt zo goed als verse aardbeien van eigen bodem. Vergeet die keiharde onrijpe aardbeien uit het buitenland, eet ze alsjeblieft als ze hier in het seizoen zijn.

 

Ze zijn heerlijk om zo te eten, in een vruchtensalade, of op een salade, in een smoothie, geflambeerd met een bolletje ijs, of maak er een ijsje van of door gebak of taarten. En natuurlijk zalig als drankje, zoals deze mocktail. Je kunt het ook limonade noemen, maar omdat dit glaasje leuk aangekleed is noemen we het mocktail.

 

Heerlijk gepureerde aardbeien met citroensap, verse munt en bruisend water. En als extra smaakmaker heb ik nog wat aardbeiensiroop van Monin erdoor gedaan. Een verfrissend zomers drankje wat iedereen wel lekker vindt denk ik. En als je helemaal gek wilt doen dan maak je er een cocktail van. Giet er dan een scheut(je) witte rum erdoor.

 

Mocktail

 

Sinds ik slecht alcohol verdraag door mijn gastric sleeve operatie, ben ik wel fan geworden van mocktails. Mocktails zijn eigenlijk cocktails maar dan zonder alcohol erin. Een feestelijk drankje waar je niet dronken van wordt en wat je de hele dag of avond kunt drinken. Mocktails worden ook wel virgin cocktails genoemd. To mock up, betekent voor de gek houden. En dat is wat zo’n glaasje met je doet. Je denkt dat je een feestelijk cocktail drinkt, maar het is de verantwoorde versie ervan.
Ben jij ook zo gek op cocktails of mocktails? Zoek ze dan maar eens op onder drankjes op de site. Ik heb er heel veel staan, voor ieder wat wils. Van mocktails, cocktails, sangria’s, smoothies tot allerlei andere drankjes.

 

 

Recept Aardbei mocktail: