Nou ik krijg nog eens plezier in het bakken. Hoe vaker in het doe, hoe leuker ik het ga vinden. En dat is natuurlijk weer leuk voor jullie …… steeds meer bakrecepten op de site (haha). Deze bloedsinaasappel cake met glazuur is helemaal niet moeilijk te maken. Je kunt het met of zonder glazuur maken, beide variaties zijn super lekker.

 

Bakken maar

 

Zoals jullie misschien al wisten, was ik niet zo van het bakken. Maar het gaat steeds beter. En ik moet zeggen, dat deze cake echt niet moeilijk om te maken is. Als ik het kan, dan kunnen jullie dat ook. De cake wordt heel kort gebakken in de oven, ik vind het lekker als de cake net gaar is. Als je het te lang bakt, wordt de cake erg droog en dat is niet zo lekker.
Omdat het tegen Moederdag loopt, heb ik een paar hartjes uit de cake gesneden. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt de cake ook in vierkante blokjes snijden. Maar ja, ik wil er dan weer iets speciaals mee doen voor Moederdag. Ook leuk om te maken met Valentijnsdag trouwens.

 

Het is nu nog de tijd van bloedsinaasappels, daarom heb ik die verwerkt in de cake. En omdat ik gek ben op deze sinaasappel. Het heeft toch een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel. Maar als er geen bloedsinaasappels meer zijn, kan je ook gewone sinaasappels, mandarijnen of rode grapefruits gebruiken. De rode grapefruits geven ook een mooie roze glazuur, net zoals de rode bloedsinaasappels. Je hebt ongeveer twee kleine sinaasappels nodig voor de cake inclusief glazuur.
Houd je van het zure van een citroen, maak dan een citroencake.

 

Tips:

 

Ik heb een vierkant bakblik van 24 centimeter gebruikt voor dit recept.
Als je hartjes maakt, kan je deze het beste glazuren na het uitsteken (had ik niet gedaan, was niet zo handig).
Als je geen hartjes wil, snijd de cake dan in 9 vierkante stukken.
Mocht je nog wat bloedsinaasappels over hebben, probeer dan ook eens deze bloedsinaasappel curd.

 

 

Recept Bloedsinaasappel cake met glazuur: