Er bestaan heel veel groene kruidensauzen over de wereld en deze Caribische green seasoning komt uit de Caraïben. Een pittige groene saus, die zo typerend voor het Caribische eten. Het wordt gebruikt als smaakmaker op geroosterde kip of vlees, in stoofgerechten of in curry’s. Het is heel makkelijk te maken, alleen heb je er wel een hele rits aan groene kruiden voor nodig.

 

Green seasoning

 

In mijn blog: De lekkerste wereldse groene kruidensauzen kan je al heel veel sauzen gemaakt van groene kruiden, vinden. Deze green seasoning is nieuw voor mij, maar krijgt zeker een plekje in die blog.
De green seasoning is een belangrijke smaakmaker in de Caribische keuken. Elk eiland in dit gebied kent zo zijn eigen recept. De green seasoning uit Trinidad schijnt de originele versie te zijn.
Het is een verslavend lekkere saus, vol van smaak door de verschillende groene kruiden en lekker pittig door de knoflook en peper. Het geeft een gerecht een zalige kick en je kunt het op allerlei manier gebruiken.

 

Deze saus is onder andere de smaakmaker van het rijstgerecht Pelau. Maar je kunt het gebruiken als marinade, op een lekkere gegrilde steak, vis of geroosterde groenten, gebakken aardappelen of om soep of stoofgerechten op smaak te brengen.

 

Er bestaan dus heel veel verschillende recepten voor deze saus. Ik heb er niet speciaal kruiden voor gekocht, maar de meeste uit de tuin geplukt. En verder had ik nog basilicum in de koelkast liggen en heb dat er ook gebruikt. Maar de smaakmakers zijn toch wel de koriander en de scotch bonnet peper. Die peper is ontzettend pittig, daarom hem ik het vervangen door de jalapeño peper. Die is ook pittig, maar niet zo spicy als de scotch bonnet. En ik heb de zaadlijsten van de peper verwijderd, hier zit de meeste pit in. Ben jij gek op pit, dan kan je ze erin laten.

 

Extra nodig: keukenmachine of blender

 

 

Recept Caribische green seasoning: