Ben jij eerder geneigd om te gaan snaaien nu je de hele dag thuis werken moet? Nou dan heb ik een heerlijke snack voor de lekkere trek. Deze cashewnoten energie balletjes zijn een
verantwoord tussendoortje. Je maakt ze in een handomdraai en daarna kan je lekker smullen. Want die balletjes zijn gewoon heerlijk om te eten en het is een goede snack vervanger. Een balletje wat smaakt naar cookie dough, dat wil iedereen toch?

 

Bliss balls

 

Deze verantwoorde balletjes heten ook bliss balls. Ik weet niet waar die naam vandaan komt, maar het zijn gezonde en lekkere balletjes. Maakt eigenlijk niet uit hoe je ze noemt, maak ze gewoon zo lekker of gezond als je zelf wilt.
Bliss balls kunnen gemaakt worden van havermout, dadels, tahini, pindakaas, notenkaas, noten, cacao, zaden, kokosrasp, geraspte wortel en/of gedroogd fruit.

 

Ik heb ze nu gemaakt van rauwe (ongebrande en ongezouten) cashewnoten gemaakt omdat ik die nog had liggen in de kast. Door de kokosolie worden ze smeuïger en door de dadels en proteïnepoeder worden ze zoeter. Gebruik wel zachte dadels, die zorgen ervoor dat het deegje lekker makkelijk een balletje vormt.
Met een paar ingrediënten en een keukenmachine heb je deze lekkere balletjes zo in elkaar gedraaid.

 

Wat zo leuk is aan dit recept, dat dit echt niet kan mislukken. Je hebt wel een keukenmachine nodig die alles lekker kan fijn malen. En als het deeg te droog lijkt, voeg je naar gelang water of kokosolie toe. Net zo lang tot je van het deeg balletjes kunt draaien.
En als ze te nat zijn, dan voeg je wat meer havervlokken toe.

 

Je kunt de balletjes het beste in de koelkast bewaren, hier blijven ze heel lang goed. Niet dat ze lang in de koelkast zullen liggen, ik denk dat ze snel op zijn. Je kunt ze ook in de vriezer bewaren in een luchtdichte verpakking.

 

Tip:

 

Heb je zin in nog meer van zulke verantwoorde balletjes? Probeer dan ook eens deze Kokos, noten en pindakaasballetjes, Matcha energieballetjes met citroen of Energieballetjes van havermout, amandelpasta en cacao.

 

 

Recept Cashewnoten energie balletjes: