Zijn jullie ook zo gek op Nutella? Ik heb een wat gezondere versie voor jullie. Het is deze heerlijke chocolade cashew notenpasta. Gemaakt van rauwe cashewnoten, kokosbloesem suiker en cacaopoeder voor een heerlijke chocoladesmaak.

 

Notenpasta

 

Een notenpasta zoals pindakaas is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf bepaalt wat erin gaat en welke smaak je eraan geeft. Zo kan je elke noot gebruiken om een lekkere pasta ervan te maken. Maak het hartig of zoet, zoals deze chocoladepasta.
En natuurlijk veel meer verantwoord dan die uit de winkel, je weet namelijk wat erin zit.
Dit recept voor deze smeuïge pasta, is een heerlijk basisrecept voor andere notenpasta’s.
Zo heb ik ook een recept voor een Walnotenpasta en een Proteïne pindakaas voor jullie.

Deze notenpasta niet zo glad als een Nutella, maar komt wel in de buurt. Lekker smeerbaar en te gebruiken in heel veel gerechten. Omdat de pasta wel zoet moest zijn, heb ik kokosbloesem suiker gebruikt. Maar je kunt ook agavesiroop of een ander zoetmiddel gebruiken als je wilt. De truc is om de suiker vooraf heel fijn te malen, zodat de pasta niet te korrelig wordt.
Bak de noten niet te bruin, anders gaat dit overheersen.

 

Tips:

 

Hoe langer je de noten maalt in de machine, hoe smeuïger de pasta zal worden. Maal het 3 tot 5 minuten op hoge snelheid.
Deze pasta is heerlijk op een beschuitje, boterham, wafels, pannenkoeken of op je bordje havermout.
De pasta blijft goed afgesloten ongeveer een maand houdbaar.
Natuurlijk kan je ook andere noten hiervoor gebruiken zoals hazelnoten, walnoten of amandelen. Gebruik wel ongeroosterde en ongezouten noten hiervoor.
Als extra smaakmaker kan je nog andere specerijen zoals gember of kardamom toevoegen. Ook lekker is sinaasappelrasp erdoor of stukjes gember. Wat jou maar lekker lijkt.

Chocolade cashew notenpasta

 

Recept Chocolade cashew notenpasta: