Deze feestelijke chocolade met dronken cranberries is even een klusje maar dan heb je ook wat. Het klusje zit em in het apart smelten van de drie verschillende soorten chocolade voor de topping. Maar als je het gemaakt hebt en deze goddelijke chocolaatjes geproefd hebt, ben je al het werk vergeten. Maak ze voor een bijzondere gelegenheid en of feestdag of serveer ze bij de koffie na een speciaal etentje.

 

Chocolade

 

Voor de bodem van deze chocolade kan je de pure en melk chocolade gewoon smelten in een pan. Doe dit wel op het kleinste en laagste vuur wat je hebt op je fornuis. Als de bodem stevig geworden is in de koelkast begin het serieuze werk. Je moet namelijk de drie kleuren chocola apart laten smelten om een leuk kleureffect boven op de chocolade te krijgen.

Dit kan je au-bain-marie doen, maar dan heb je wel drie pannen nodig. Je hakt elk soort chocolade apart fijn en doe dit in drie aparte glazen kommen. Zet elke kom op een pan met water wat net tegen de kook aan is. De glazen kom mag het water niet raken! Laat op deze manier alle drie de soorten chocolade tegelijkertijd smelten.

Of je smelt de chocolade in de magnetron. Je zult ze dan apart moeten laten smelten. En je moet echt bij de magnetron blijven staan, want je laat de magnetron steeds maar 20-30 seconden aan om de chocolade op deze manier te smelten. Roer dan even en zet de kom weer in de magnetron. Net zo lang tot de chocolade gesmolten is. Dit is wat onhandig met drie verschillende soorten chocolade, dus ik zou maar drie pannen met water op het vuur zetten om de chocolade toch maar au-bain-marie te smelten.

 

Likeur

 

Ik heb de cranberries in een Amarula likeur* laten marineren. Dit omdat deze likeur vooraan in de drankenkast stond (haha). Maar je kunt elke likeur gebruiken die jou maar lekker lijkt of wat je in huis hebt.
Wil je geen drank gebruiken, laat de cranberries dan weken in warm water. Giet het wel af want je wilt geen water bij de chocolade doen.
Ik had nog wat eetbare strooisels in huis, hoef jij niet te gebruiken maar het staat wel feestelijk natuurlijk.

Laat je door dit alles niet afschrikken en ga deze goddelijke chocolaatjes toch maar wel maken, je zult er geen spijt van krijgen. En als je ze met de feestdagen wilt maken, doe dit dan een paar dagen van te voren en bewaar ze goed afgesloten in de koelkast.

 

En nog zulke feestelijke chocolaatjes maar dan veel makkelijker te maken, zijn deze Cranberry witte chocoladeballen. Probeer die ook eens!

 

 

Recept Feestelijke chocolade met dronken cranberries: