Deze fusilli met verse pesto en groene asperges is een eenvoudig en licht lentepastagerecht dat je met slechts een handvol ingrediënten in minder dan 20 minuten maakt (inclusief voorbereiding!). Meng gekookte pasta met verse gemaakte basilicumpesto, asperges en Parmezaanse kaas voor het ultieme recept voor een lentepasta boordevol ongelooflijke smaak. Eerlijk gezegd smaakt dit gewoon alsof de lente in mijn mond ontplofte. Serveer hem warm als eenvoudig doordeweeks diner, of serveer hem koud als pastasalade voor de lunch.

 

Lente

 

Met nog maar een even tot het officiële begin van de lente, zie ik al dat de asperges al verschijnen bij de groenteboeren. Dat betekent dat dit de tijd van het jaar is waarin ik me overlaad met asperges en mijn favoriete lentegerechten maak. Eén hap van deze lente-pestopasta met asperges en ook jij waant je in het voorjaar.
Deze pasta met asperges is serieus het gemakkelijkste en lichtste pastadiner dat je kunt maken.

 

Pasta

 

Je kunt elk type pasta gebruiken dat je maar wilt. Ik gebruikte fusilli pasta. Maar farfalle, penne of macaroni is ook prima. Fusilli of spirelli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten.
Kook de pasta in een grote pan met water en zout volgens de aanwijzing op de verpakking al dente. Voeg de asperges de laatste paar minuten toe en kook dit mee met de pasta tot ze gaar zijn. Giet vervolgens af en bewaar ongeveer half kopje kookwater.

 

Asperges

 

Ik heb nu groene asperges gebruikt, maar je kunt ook witte nemen.
Als je niet van asperges houdt, geen zorgen! Voeg gewoon verse erwten, broccoli, boontjes of andere groente toe aan dit pastagerecht.
Zo heb ik in dit gerecht (zie foto) stukjes bloemkool meegekookt met de pasta.

Fusilli met verse pesto en groene asperges

 

Basilicumpesto

 

Ik vind het heerlijk om thuis in slechts 5 minuten mijn eigen pesto te maken van verse basilicum. Als je een keukenmachine hebt, is dit een fluitje van een cent en zoveel lekkerder dat de pesto uit de supermarkten.

 

Tips:

 

Het is een vegetarisch gerecht, maar je kunt er natuurlijk nog een gebakken kipfilet, vis of garnalen bij serveren.

Mocht je nog wat pesto overhouden, dan kan je dit een paar dagen in de koelkast bewaren in een schoon jampotje met een laagje olijfolie op de pesto en deksel erop.

Hier vind je nog meer heerlijke en snelle pastarecepten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Fusilli met verse pesto en groene asperges: