In de aspergetijd eten wij altijd zoveel mogelijk asperges. Het is de kunst om elke keer weer een nieuw recept te verzinnen met asperges. Vanavond staat gegratineerde asperges met ham op het menu. Asperges en ham passen heel erg goed bij elkaar en ik ben gek op kaas. Dus een nieuwe combinatie met gegratineerde asperges met ham en kaas is verzonnen en gemaakt.

 

Asperges

 

Deze groente wordt het witte goud genoemd. En terecht, het is zo’n prachtige en heerlijke groente. Eet de Hollandse asperges vers en in het seizoen, dan zijn ze het lekkerst.
De asperge is één van de lekkerste seizoensgroenten in Nederland en daarom altijd écht vers. Omdat we een zachte winter en voorjaar hadden, begint het aspergeseizoen vroeg.
Geniet daarom lekker lang en zoveel mogelijk van deze heerlijkheid.
Het einde van het seizoen is 24 juni, dus tot die tijd liggen ze nog bij de groenteboer.

 

Asperges zijn toch wel een van de gezondste groenten met heel veel vitamines en mineralen. Daarnaast wordt bij deze groente tijdens het oogstseizoen helemaal geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt.

 

Eet ze klassiek met ham, gekookte eieren en een botersaus. Maar je kunt ze op zoveel manieren bereiden. Het is een veelzijdige groente! Check de site maar eens op alle verschillende recepten van asperges.

 

Gooi de schillen niet weg, hiervan kan je de lekkerste bouillon maken voor een aspergesoep. Of laat de schillen meekoken met de asperges voor nog meer smaak.

 

Kaassaus

 

Dit is een hele simpele manier om een kaassaus te maken. Je mengt de geraspte kaas door de warme roomkaas en je hebt een heerlijke saus. Doe er wat peper en kruiden door, geen zout want de kaas en de ham is al zout genoeg.
Ik mocht een zakje Grozette Cheese Sensation Flakes ontvangen en heb deze als laatste over de asperges gestrooid voor een extra lekkere kaassmaak.

 

Tips:

 

Je kunt de asperges al ruim van te voren koken, zodat je op de avond zelf weinig werk hebt aan dit gerecht.

En ik heb nog heel veel meer asperge recepten voor je, wat dacht je van deze Orzo met asperges en gerookte zalm.

 

Recept Gegratineerde asperges met ham: