Chicken provolone is een bekend Amerikaans recept. Het is kipfilet met provolone kaas erop en dat gesmolten in de oven. Ik heb er nog wat verse basilicumblaadjes en prosciutto in verwerkt. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht en het ziet er chique uit geserveerd op een donker bord met een garnituur van verse peterselie of basilicum.
Het is misschien wel een van de beste kipfiletrecepten ooit. Als je nog nooit een gebakken kip met provolone hebt gehad, bereid je dan voor om je smaakpapillen een waar genot te geven!

 

Kiprecepten

 

Ik ben dol op kip, dat komt waarschijnlijk omdat ik geboren en getogen in Barneveld ben. Je kunt daarom lekker veel kiprecepten op de site vinden. En nu is er weer een heerlijke bijgekomen.
Laten we het er allemaal over eens zijn dat recepten met kipfilet en kaas de beste zijn. Er is gewoon iets aan de smaak dat zo goed is. Ik hou ervan als het hele huis ook die heerlijke gebakken geur van kip en gesmolten kaas begint te krijgen.
En wat zo geweldig is aan dit gerecht, is dat het dit hele jaar door perfect is. Stevig in de winter, lekker smaakvol in de zomer en precies goed voor elk ander moment.
Als je op zoek bent naar een supereenvoudig recept voor gebakken kip, zoek dan niet verder!

 

Provolone kaas

 

De Italiaanse provolone kaas laat zich prima raspen of in plakken snijden en smelt heel goed.
Ik had deze kaas gekocht bij de Lidl, toen ze een Italiaanse themaweek hadden.
Provolone is een harde kaas die gemaakt wordt van gepasteuriseerde koemelk. Het is een zogenaamde ‘geknede kaas’. Je vindt de kaas in veel verschillende vormen; zoals bijvoorbeeld worstvormig, peervormig, flesvormig, kegelvormig, maar er zijn bijvoorbeeld ook meloenvormige kazen. Bij de Lidl was het een halve ronde plak.
De kaas heeft best een complexe smaak. De ‘dolce’ is een milde, volle, romige, nootachtige kaas. De ‘piccante’ is heeft een wat hardere structuur en een wat meer karakteristieke smaak.
De kaas smelt heel goed en laat zich prima raspen of in plakken snijden. Daarom is deze kaas heel geschikt op een pizza, tosti of over de pasta. Maar je kunt de kaas ook op een kaasplankje verwerken, of om op een broodje of in een salade te verwerken.

Probeer ook eens deze heerlijke Plaattaart met provolone en zwarte olijven.

 

Tips:

 

Doordat de kipfilet platgeslagen wordt is deze snel klaar.

Als je geen provolone kaas kunt vinden, neem dan mozzarella.

Serveer bij deze kip gebakken aardappeltjes en een lekkere salade.

Ik heb nog wat kleine tomaatjes mee gegrild met de kipfilet.

 

 

Recept Kipfilet met provolone kaas: