Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar toen ik van KitKat een grote doos met lekkers kreeg, waaronder de chocolade kerstmannetjes, wist ik gelijk dat ik daar iets leuks mee ging maken. Het is een mega koek met chocolade kerstmannetjes geworden en tjonge wat was dat zalig zeg. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit met die gekleurde smarties.

 

Megagrote chocolate chip cookie

 

Dit is dus een gigantische chocolate chip cookie, erg leuk om tijdens de feestdagen te maken met de kinderen. KitKat heeft in deze feestmaand de Christmas Break Krokante wafels omhuld met romige melkchocolade in de vorm van kerstmannetjes.
Verwen jezelf en de kinderen met deze lekkere limited edition traktatie. En ik denk dat zij het ook wel erg leuk vinden om samen deze mega koek te maken.

 

Natuurlijk kan je er ook kleine koekjes maken, rol het deeg dan op als een dikke worst en leg het dan in de koelkast om op te stijven. Daarna kan je er plakken van snijden en deze bakken in de oven.
Als je een grote koek wilt maken, kan je hiervoor ook een springvorm gebruiken. Spreid het deeg uit in de springvorm als het nog zacht is. Zet het dan in de koelkast om een uurtje op te stijven. Daarna gelijk uit de koelkast in de oven en bakken maar.

 

Tips:

 

De smarties kan je al in het koekdeeg drukken en meebakken. De chocolade kerstmannetjes heb ik na het bakken in de lauwwarme koek gedrukt. Leg ze niet gelijk in de hete koek, dan smelten ze en dat zou jammer zijn. Als je kleinere koekjes gaat bakken, druk dan na het bakken in elk koekje een chocolade kerstmannetje.

Je kunt deze koek ook warm eten, dit is ontzettend lekker met vanille-ijs of slagroom. Serveer het dan als nagerecht.

Maak ook eens deze heerlijke Mega chocolade koek.

 

 

Recept Mega koek met chocolade kerstmannetjes: