Sappige Mexicaanse rundvleesburgers geserveerd met zelfgemaakte, romige avocado aioli is de ultieme weekendtraktatie en perfect voor het serveren van jouw gezin. Als je mijn liefde voor een goede burger combineert met mijn liefde voor alles wat Mexicaans is, kunnen dingen gevaarlijk worden… en echt heerlijk! De romige avocado aioli is een topper op deze Mexicaanse burgers en het combineren ervan met pittige, zelfgemaakte salsa is een must. Deze eenvoudige salsa gemaakt met tomaat, maïs, rode ui, koriander en rode peper is zo lekker dat ik hem vaak zo eet.

 

Dit eenvoudige Mexicaanse burgerrecept combineert sappige rundvleesburgers, geserveerd in “Mexicaanse stijl”, gekruid met salsa op een broodje.
Loopt het water je in de mond? Ik weet dat de mijne dat is!
Mexicaanse burgers zijn een mix van een burger met alle verrukkingen van de Mexicaanse keuken. Hoe je ze ook omschrijft, deze Mexicaanse burgers zijn absoluut verslavend lekker en je hele gezin zal er dol op zijn!

 

Burgers

 

Om een goede burger te maken, moet je er eerst voor zorgen dat er een goed percentage vet in je rundergehakt zit. Van 15 tot 20% vet werkt goed en rundergehakt heeft mijn voorkeur. Dit zal het verschil maken als het gaat om hoe sappig en smakelijk uw Mexicaanse burgers worden. Vraag jouw slager hiernaar.
Om een epische Mexicaanse burger te maken, breng je het gehakt op smaak met Picadillo kruiden. Dit is een spicy Mexicaanse kruidenmix die je in heel veel gerechten kunt gebruiken.
Als het gaat om Mexicaanse burger-toppings, bereid dan een mooie dikke avocado aioli en een salsa.

 

Maken

 

Zelf burgers maken is zeker de beste keuze. Het kost minimale inspanning, maar het resultaat is zo bevredigend dat je niet meer kant-en-klaar burgers wilt kopen. Niet alleen zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het maken van je eigen burgers, maar je weet ook wat erin zit. En je kunt het zelf de smaken meegeven die jij lekker vindt.
Combineer het gehakt met de geraspte kaas en smaakstoffen en vorm er burgers van. Grill op de barbecue, in een grillpan of in een hete pan tot het naar jouw voorkeur gaar is.

 

Tips:

 

Ik heb voor dit gerecht hele maïskolven gebruikt en deze gegrild, maar je kan natuurlijk ook gewoon een blikje maïskorrels gebruiken.

Ook lekker is om deze burgers te serveren met tortilla chips.

Als je op zoek bent naar nog meer heerlijke burgers, klik dan hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Mexicaanse burgers: