Deze mini cheesecake met grapefruit en kokos is een klein beetje gebaseerd op de goddelijke Grapefruit kokos cheesecake van Deb’s Bakery. Zij heeft namelijk naar aanleiding van mijn tip meegedaan aan een bakwedstrijd van Huize van Wely. Debbie’s specialiteit is bakken en dat van mij helemaal niet. Daarom is deze makkelijke mini cheesecake met grapefruit en kokos mijn versie geworden op de goddelijke taart van Deb.

 

Bakken maar

Debbie heeft haar volgers uitgedaagd om haar heerlijke taart na te maken. En omdat ik haar had opgegeven voor deze bakwedstrijd, voelde ik mij een beetje ‘verplicht’ om me aan deze taart te wagen. Echter toen ik de ingrediëntenlijst en bereiding zag, kreeg ik het Spaans benauwd. Dit is niet aan mij besteed. Want zoals jullie misschien inmiddels al weten, ben ik niet zo van het bakken. Ik kan uren in de keuken staan om te koken, maar bakken is mij te ingewikkeld. Ja ik weet dat ik mij als foodblogger moet schamen hiervoor, maar het is nu eenmaal zo.

 

Dus heb ik een makkelijke Hanneke versie gemaakt van de taart. Het is een heerlijk taartje geworden kan ik je verklappen. Vooral omdat de grapefruit zo goed samen gaat met de kokos. Ik heb een bodem van een kant-en-klare cake gemaakt, hierop verse roomkaas gemengd met slagroom en op smaak gebracht met geraspte kokos en grapefruit rasp.
Daarop een plakje grapefruit en gelei van grapefruitsap.
Zeg nou zelf, is het geen plaatje geworden? En het is ook nog eens super lekker. Met dit taartje kan je echt wel je familie of vrienden verwennen.

Ben jij nou wel van het bakken, dan zou ik zeggen leef je uit op Deb’s recept wat je hier kunt vinden.
Zo niet, dan maak je deze versie. Het is een no-bake cheesecake er komt dus geen oven aan te pas.
Mocht je die gelei nou niet willen maken, leg dan alleen een plakje rode grapefruit op het taartje. Dit staat ook al super leuk.
Als je de ingrediënten verdubbeld of verdrievoudigd, dan kan je een groter taartje maken.
Ik heb steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt voor dit recept.

 

Gezonde taartjes

 

Wil je nou een gezond taartje maken, dan heb ik een heerlijk recept voor een verantwoord Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen voor jou.

 

 

Recept Mini cheesecake met grapefruit en kokos: