Deze Overnight oats van koffie is een lekker en gezond ontbijtje met de kick van koffie. Dus als je gek bent op koffie, dan moet je dit echt eens proberen. Met slechts een paar ingrediënten maak je dit ontbijt klaar. Maak het ’s avonds klaar en ’s morgens staat er een heerlijk kommetje te wachten op je. Smullen maar!

 

Ontbijt je wel?

 

In mijn blog Ontbijt je wel? kan je lezen hoe belangrijk het ontbijt is.
Meestal is iedereen te druk en heeft men ontzettend veel haast ’s morgens. Dan schiet een ontbijt er vaak bij in. En dat is jammer want een goed ontbijt is het halve werk! Als je niet ontbijt kan je halverwege de morgen ontzettende trek krijgen. Grote kans is dat je dan gaat snaaien om deze trek te stillen. Een goed idee om daarom deze overnight oats van koffie te maken.
Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snoepen.

 

Een goed ontbijt levert veel voedingsstoffen die we nodig hebben, zoals vezels, vitamine en eiwitten. Door goed te ontbijten heb je energie om de hele morgen goed door te komen. Maak er dus een routine van om elke ochtend de tijd te nemen om te ontbijten. Bereid het de avond ervoor, zodat je ’s morgens geen werk hebt.
En probeer zoveel mogelijk te variëren, de ene ochtend yoghurt met vers fruit, de andere dag een smoothie, overnight oats, een chiapudding of een cracker met een gekookt eitje.
En drinken is ook erg belangrijk, dus neem een mok melk, kopje thee of een glaasje versgeperst sap bij het ontbijt.

 

Koffie

 

Vooral als je een koffieliefhebber bent, is dit een heerlijk ontbijt voor je. Manlief had een hele doos cold brew coffee gekocht. Niet alleen heerlijk om er een ijskoffie van te maken op een warme dag, maar ook om er iets anders van te maken zoals deze havermout met koffie. Of maak er een lekkere cocktail van.
Natuurlijk kan je hiervoor ook zelf koffie zetten of een espresso maken.

 

Tips:

 

Als topping kan je van alles gebruiken zoals mokkaboontjes, (gedroogde) banaanplakjes, noten en/of zaden.
Op de site staan heel veel soorten ontbijtjes, zoek ze maar eens op en ga lekker variëren.
Zoals bijvoorbeeld deze Overnight oats met choco, cranberry’s, noten en banaan. Die is ook erg lekker.

Op een koude dag, kan je deze overnight oats lekker opwarmen.

 

Recept Overnight van koffie: