Omdat we momenteel aan de smoothies zijn, deel ik toch maar het recept voor deze lekkere smoothie met jullie. Deze is net zo goed als je zou denken. Het is als een gezondere perzik havermout smoothie en het is heerlijk als ontbijt!
Als je eenmaal begint met het maken van smoothies met havervlokken, zal je zien waarom ik ben overgestapt. Ze zijn zo snel te bereiden, gezond en ze houden me vol tot de lunch begint. Het is een goede manier om wat vitamines en vezels te pakken om de dag te beginnen. Nu de perziken volop in het seizoen zijn, is het een heerlijk idee om deze smoothie te maken.

 

Perziken

 

De eerste perziken liggen alweer in de winkels, hoog tijd om er iets lekkers van te maken. Het zoete vruchtvlees leent zich om te verwerken in diverse recepten, van zoet tot aan hartig toe. Let op bij het kopen dat de perzik er gaaf uitziet. Laat ze eventueel verder rijpen in de fruitmand als ze nog niet helemaal rijp zijn. Maar houd ze wel goed in de gaten, ze kunnen ineens overrijp zijn.
Als de perzik goed rijp is, kan je de perzikhelften makkelijk van de pit lostrekken.

 

Ben jij ook zo dol op perziken? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

 

Bellini cocktail met perzik
Eton Mess met perziken
Peche Melba
Kip met perziken en barbecuesaus

 

Smoothie

 

Dit recept bevat drie rijpe perziken als hoofdingrediënt, bevroren banaan voegt zoetheid en textuur toe en sinaasappelsap voegt een beetje scherpte toe. Chiazaadjes zorgen ervoor dat het een beetje geleert en dikker wordt, plus een hoop gezondheidsvoordelen. En de haver levert lekker veel vezels.
Deze smoothie is zoet, licht zuur, dik en romig en super bevredigend als ontbijt of tussendoortje. Het is gezond, vullend en net zoet genoeg en helemaal perzikachtig.

 

De perzik havermout smoothie is zo veelzijdig, je kunt je favoriete soort melk gebruiken (hoewel als je zuivelmelk gebruikt, je waarschijnlijk een beetje zoetstof zoals honing of agave moet toevoegen. Amandelmelk, soja en rijstmelk is meestal wat zoeter).
Je kunt ook nectarines, abrikozen of mango gebruiken in plaats van perzik.
Zorg er wel voor dat je een zeer rijpe banaan gebruikt, want dat is de belangrijkste bron van zoetheid voor deze smoothie. Genieten!

 

Ik heb er nog wat proteïnepoeder in de smaak vanille aan toegevoegd voor extra eiwitten.

 

 

Recept Perzik havermout smoothie: