Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze kopen, nietwaar? Nou ik kan je verklappen dat deze pizza met blauwe kaas en salade één van de lekkerste pizza’s is die wij ooit gegeten hebben.

Pizza met blauwe kaas en salade

 

Natuurlijk moet je wel van blauwe kaas houden, in principe kan je elke blauwe kaas gebruiken die jij maar lekker vindt. En op zich is de pizza met blauwe kaas al heerlijk, maar deze topping maakt het echt helemaal af. Doe er lekker veel sla op en garneer dit met wat jij in huis hebt of wat jou lekker lijkt. Tomaatjes, komkommer, andere notensoorten zoals pecannoten, walnoten of amandelen, alles kan. Of gebruik ook verse kruiden erbij zoals peterselie, verse munt, dille en/of bieslook.
Enne….die pizzabodem was heerlijk.

 

Mocht je nou echt niet van blauwe kaas houden, smeer de pizza dan in met olijfolie met knoflook en eventueel wat oude geraspte kaas erop en bak dit dan af en top het met een salade naar keuze. Ook heel erg lekker!

 

De combinatie van sla en pizza is gewoon goed. Serveer het wel gelijk anders verlept de sla heel erg. Ga jij dit ook eens proberen? Vind het leuk als je dat doet en mij laat weten wat je ervan vond.

 

Pizza

 

Er staan nog veel meer heerlijke pizzagerechten op de site. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto? Die is ook zo mooi groen.

 

 

Recept Pizza met blauwe kaas en salade: