Heb jij dat ook wel eens, dat je geen boodschappen gedaan hebt maar toch iets verantwoords wilt koken? Ik had dat wel deze avond. Tja dan loop ik even de keukenkastjes, koelkast en diepvries na. Er lagen nog een paar flour tortilla’s in de la, daar wilde ik iets mee doen. Maar wat dan? Verschillende soorten kaas in de koelkast, maar geen groente. Bladspinazie blokjes in de vriezer, check! Snel ontdooien, overtollig vocht eruit laten lopen, mengen met de kaassoorten en op smaak brengen met een pepertje en koriander. En met deze quesadilla met spinazie, feta en mozzarella weer een lekkere maaltijd voor elkaar gekregen vanavond.

 

Nou kan ik mij voorstellen dat jullie voorraad misschien niet zo groot is als die van mij, maar het gaat erom dat je vast nog wel iets in huis hebt waar je wat van kunt maken. Restjes groente, gekookte aardappelen, stukje gebraden kip en eieren, er is altijd nog iets van te maken.

 

No waste

 

En nog zo’n gerecht met ingrediĆ«nten die je waarschijnlijk wel in huis hebt, is deze heerlijke Spaanse eieren met chorizo in tomatensaus. Maak die ook eens.