Garnalen en tuinboontjes zijn een goede combinatie in deze lekkere risotto met garnalen en tuinboontjes. Ik heb de tuinboontjes dubbel gedopt, maar dat hoeft niet als je het te veel werk vindt. Persoonlijk vind ik ze dan lekkerder en frisser. Deze risotto is een prachtige combinatie van smaken, kleuren en texturen. Met de zachte roze garnalen, de romige risottobasis en de groene tuinbonen. Al met al iets heel bijzonders.

 

Risotto

 

De perfecte risotto koken is een kwestie van een paar regels in acht nemen. De belangrijkste is toch wel tijd, neem er de tijd voor want snel een risotto maken kan eigenlijk niet.
Reken een half uurtje en in die tijd moet je er wel bij blijven voor het beste resultaat.
Gebruik Arborio rijst, die vind je in de grotere supermarkten. Met deze rijst krijg je de beste resultaten.
Neem een bouillon die de smaak van het gerecht versterkt. Zo gebruik je een visbouillon als je een risotto met vis maakt bijvoorbeeld.
De bouillon moet warm zijn!
Kook de risotto op middelhoog vuur, te hoog dan verdampt het vocht te snel.
Gebruik een grote (hapjes)pan zodat je er goed in kan roeren.

 

Tuinbonen

 

De tuinbonen zijn in het seizoen, heerlijk wat zal ik ermee maken. Nou in een risotto bijvoorbeeld. Het werk dat nodig is om de tuinbonen te doppen en dubbel doppen, is lonend genoeg voor de boontjes met nootachtige smaak die de rijst zo mooi aanvullen.
Tuinbonen hebben een buitenste en binnenste schil. Het kost wat moeite om bij de echte boon te komen, maar de smaak van verse tuinbonen is onverslaanbaar. Het proces is vrij eenvoudig, verwijder het draadje op de naad. Een verse peul zou ongeveer 5-6 bonen van goede grootte moeten bevatten. Blancheer vervolgens de bonen en verwijder de wasachtige binnenschaal. Nu houd je het knalgroene binnenste boontje over.
Als de tuinbonen niet in het seizoen zijn, kan je de diepvries tuinboontjes uit de supermarkt gebruiken.

 

Tips:

 

Met de schilletjes van de tuinbonen kan je weer een heerlijke tuinbonen en erwtendip maken.

 

 

Recept Risotto met garnalen en tuinboontjes: