Je kunt niet geloven hoe eenvoudig het is om deze bevroren lekkernijen te maken. Voel je vrij om aardbeien, frambozen, rode bessen, ontpitte kersen of andere favorieten te gebruiken. Of koop een grote zak bevroren rood fruit in de supermarkt en maak snel dit zalige rood fruit ijsje.
Wij zijn er dol op om zomers veel ijsjes te verorberen. En zelfgemaakte ijslolly’s zijn zoveel een heerlijke manier om ervan te genieten. Ik vind het geweldig dat ik ze van vrijwel elke soort fruit kan maken en mijn kleinkinderen het gevoel hebben dat ze van een dessert genieten, terwijl ik het leuk vind om te weten dat ze een boost aan gezonde ingrediënten krijgen! Zoveel goedheid en zoveel heerlijke, zoete smaak.

 

Rood fruit

 

Tegenwoordig kan je grote zakken diepvries fruit kopen in de supermarkten. Neem een zak met zomerfruit of meng zelf wat diepvries rood fruit met elkaar. Het voordeel van het gebruik van bevroren fruit is dat de ijsjes heel snel zullen invriezen.

 

Het wordt niet veel voedzamer dan dit fruit. Het zit boordevol antioxidanten, vitamine C, vezels, enz. Bovendien zijn ze zo zoet, een beetje zuur en heerlijk. En ze voegen mooie bessenkleuren toe aan de ijsjes.
Als verse bessen in het seizoen en goedkoop zijn, kun je absoluut verse bessen gebruiken. Voor de koudere maanden of tijden waarop je geen vers bij de hand hebt, werkt diepvries prima.

 

Tips:

 

De ingrediënten zijn hier redelijk flexibel. Als je liever een voorgemengd zakje bessen koopt (meestal een combinatie van aardbeien, frambozen, bosbessen, bramen), ga ervoor! Je kunt ook proberen 2 kopjes aardbeien en 1 kopje bosbessen of frambozen toe te voegen voor een sterkere roze kleur.

 

Zoals ik al zei, eten we het hele jaar door ijslolly’s, dus heb ik verschillende vormpjes om ijsjes te maken. Ik vind het geweldig dat het deksel gleuven heeft voor de ijslollystokjes, zodat ze niet wegglijden in de vriezer.
Wat moet ik doen als ik er geen heb of er geen wil kopen? Geen probleem. Je kunt in plaats daarvan papieren bekertjes en ijslollystokjes gebruiken. Vul de bekertjes eenvoudigweg voor 2/3 en plaats ze op een vlak oppervlak in de vriezer gedurende 30-40 minuten of totdat ze beginnen uit te harden maar nog steeds zacht zijn. Steek de ijslollystokjes erin en laat ze invriezen tot ze volledig stevig zijn, in totaal ongeveer 3 uur.

 

Nog meer ijslolly’s om van te houden:

 

Piña Colada ijsjes
Aardbeien verveine ijsjes
Mango-ijsjes met frambozen
Aardbei yoghurtijsje
Verveine fruitijsjes
Topisch fruitijsje
Citroen yoghurtijsjes
Frambozen ijsjes
Pindakaas ijslolly’s
Chocolade fudge ijsjes
Koffie ijslolly’s

 

Het recept van de zelfgemaakte vlierbloesemsiroop* vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Rood fruit ijsje: