Bevroren desserts zijn een must-have voor de zomer. Deze romige citroen yoghurtijsjes zijn gemaakt met Griekse yoghurt, gecondenseerd melk, citroensap en een scheutje Limoncello voor de ultieme zomertraktatie! Een volwassen en fris ijsje met een kick.
Koel jezelf deze zomer af in stijl met dit schattige en makkelijke recept voor citroenijsjes. Deze zelfgemaakte ijsjes zijn zo verfrissend en perfect om je in de zomerstemming te brengen.

Dit is een recept voor makkelijke citroenijsjes. Ik ben dol op desserts met citroen, maar er is iets extra speciaals om van te houden aan deze voor de zomer. Deze ijsjes zijn klein, verfrissend en hebben precies de juiste hoeveelheid zoetheid.
Geniet van de zon en laat deze citroen yoghurtijsjes je de hele zomer afkoelen.

Citroen yoghurtijsjes

 

 

Ingrediënten

 

Yoghurt: Ik gebruik volle Griekse yoghurt, maar je kunt ook een andere yoghurt gebruiken. Griekse yoghurt geeft je ijsjes een lekkere, romige textuur. Het is ook makkelijk te vinden en je hebt het misschien wel in je koelkast staan.

Gecondenseerde melk: Dit maakt het ijs lekker zoet en romig. Je kunt deze kleine blikjes (ongeveer 400 ml) wel in elke supermarkt vinden.

Citroenen: De rasp (zeste) van de citroenschil geeft een intense citroensmaak aan het ijs. Ik raad aan om wel versgeperst citroensap te gebruiken voor een frissere smaak.

 

Maken

 

Meng alle ingrediënten in een kom met elkaar. Giet het mengsel dan in de ijslollyvormpjes en sluit ze goed af. Tik de vormpjes zachtjes op het aanrecht om ervoor te zorgen dat het mengsel helemaal tot de bodem van de vormpjes komt en om eventuele luchtbellen te verwijderen. Zet ze dan minimaal 5 uur of de hele nacht in de vriezer.

Uit de vorm halen: De makkelijkste en meest efficiënte manier om ijsjes uit de vormpjes te halen is door de vormpjes gewoon onder warm water te houden. Ik houd de vormpjes gewoon onder warm water en na een paar seconden zouden de ijsjes makkelijk uit de vormpjes moeten komen.

Smaak: Griekse yoghurt is van zichzelf al een beetje zuur, dus als je citroensap toevoegt, kan het echt zuur worden. Proef het mengsel en zorg ervoor dat het zoet genoeg is voor jou.
De gecondenseerde melk is erg zoet, dit zal het zure opheffen.
Als je het zoeter wilt, voeg dan wat honing toe. De hoeveelheid honing die je nodig hebt, is afhankelijk van het type yoghurt dat je gebruikt.

 

Nog meer heerlijke desserts met citroen:

 

Citroenmousse met Limoncello
Syllabub met Limoncello en citroen
Citroencake
Frisse citroen cheesecake
Citroen meringue taart
Oeps ik liet het citroentoetje vallen
Citroen tiramisu

 

Tips:

 

Wil je deze ijsjes voor kinderen maken, dan laat je de Limoncello natuurlijk achterwege.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Citroen yoghurtijsjes: