Deze Thaise groene mango salade is knapperig, fris, pittig, kruidig en een beetje zoet. Alles wat je zoekt in een frisse salade op een warme dag. Serveer het zo vers mogelijk en breng het naar eigen idee op smaak. Je kunt het zo pittig, zuur of zoet maken als jij maar wilt.
Het heeft een bijzondere mix van texturen en de smaak zal jou verrassen. Daarbij is het een gezonde salade met weinig calorieën.

 

Groene mango salade

 

Deze salade heet groene mango salade omdat de salade gemaakt wordt van onrijpe mango’s. Gebruik dus harde onrijpe mango’s en niet de zachte zoete rijpe exemplaren. Je kunt ook een onrijpe papaya gebruiken in plaats van mango’s.
De Aziatische keuken kenmerkt zich door zuur, zoet, zout en pittig te verenigen in een gerecht. Het zure komt van de limoen, het zoete van de palmsuiker, het zoute van de vissaus en het pittige van de rode peper.

 

Deze salade wordt veel bereid in kraampjes op straat en wordt ter plekke klaargemaakt voor je. Ze vragen dan ook waar je voorkeur naar uitgaat, dus hoe pittig, zuur of zout je het wilt hebben. Meestal bestaat de salade uit onrijpe mango of papaya, chilipepers, vissaus, knoflook, limoen en palmsuiker.
De salade wordt ook vaak geserveerd met gegrilde kip en rijst. Het is ook lekker met rijstnoedels.

 

In de salade wordt vaak ook gedroogde garnalen verwerkt. Omdat ik deze niet kon vinden in de lokale supermarkt, heb ik trassi* door de dressing verwerkt om toch de smaak van garnaaltjes te krijgen in de salade. Trassi is een garnalenpasta, dit kan je vinden in de grotere supermarkten.

 

Tips:

 

Deze salade moet je eigenlijk gelijk na het bereiden serveren. Wil je de salade van te voren maken meng dan alle ingrediënten met elkaar, dek de kom goed af en zet het in de koelkast. Meng pas vlak voor het serveren de dressing erdoor.
Deze salade is ook lekker met stukjes kip, blokjes tofu, komkommer en/of geroosterde kokosvlokken erdoor.
Ben jij ook zo gek op Thais eten? Probeer dan ook eens deze Thaise noedelsalade met kip.

 

 

Recept Thaise groene mango salade: