Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Gebruik restjes gebraden kip ervoor of bak van tevoren kipdijfilets voor deze salade. Serveer de salade koud of lauwwarm.

 

Salades

 

Zomers ben ik gek op salades, ik maak ze dan ook regelmatig. Of het nu een maaltijdsalade is voor het avondeten, een lichte salade voor de lunch of een lekkere salade voor bij de barbecue.
Het voordeel van deze salade is, dat je de meeste ingrediënten alvast ’s morgens of de avond ervoor kunt klaarmaken (lees grillen of bakken). Dan flans je de avond zelf snel een heerlijke salade in elkaar en sta je niet te lang in de keuken als het warm is.

 

Je kunt de salade ook maken van gegrilde leftovers uit de koelkast. Wellicht heb je nog een gegrilde kip, maïskolf en paprika over van de barbecue. Maak hiervan dan deze salade.
Door het vlees en de groente is het een volwaardige maaltijd. Je kunt er eventueel nog stokbrood bij serveren.
Omdat mijn moeder vroeger wel eens gebakken spekjes door de sla deed, heb ik dat ook gedaan bij deze salade. Het geeft de salade een extra hartige smaak, ik vind het heerlijk. Houd jij er niet van, laat de spekjes dan achterwege.

 

Sla

 

Je kunt een zak gemengde sla kopen of zelf slasoorten mengen. Ik heb de kropsla weer helemaal herontdekt. Die boterzachte lichtgroene sla in het midden is het lekkerst om te gebruiken. Maar rucola, romaine en/of baby spinazie is ook lekker. En mocht je groene kruiden in de tuin hebben staan of nog in de koelkast hebben liggen, verwerk die dan ook in de salade.
Ben jij ook zo gek op salades in de zomer? Lees dan ook mijn blog 10 zomerse salades voor nog meer inspiratie.

 

Dressing

 

Mocht je niet van blauwe kaas houden, maak dan een andere dressing. Ik heb hier heel veel voorbeelden van lekkere saladedressings.

 

 

Recept Zomerse salade met gegrilde kip en groenten: