Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood.

 

Geschnetzeltes

 

Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen erin. Het is snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Origineel wordt het met kalfsvlees gemaakt, maar je mag van mij ook varkensschnitzel of kipfilet gebruiken. Dat kan natuurlijk ook als je geen kalfsschnitzel kunt vinden. Vaak wordt dit gerecht geserveerd met rösti, dit is ook zo’n typisch aardappelgerecht uit deze landen. Ik serveer er Spätzle bij.
Ik heb er mijn eigen snelle versie van gemaakt, bij het originele recept giet je eerst wijn bij de paddenstoelen en kook je dit in en dan de bouillon en kook je dit in en dan de room. In het recept lees je hoe je het veel sneller kunt maken.

 

Spätzle

 

Spätzle is een soort pastagerecht. Het zijn deegsliertjes wat veel in Duits sprekende landen gegeten wordt. Het wordt gemaakt van bloem, eieren, water en zout. Het lijkt een beetje op een dikke spaghetti. Je kunt het heel eenvoudig zelf maken, ook al heb je er geen speciaal keukengadget voor. Gebruik dan een aardappelpureepers of een vergiet waar je het beslagje doorheen laat lopen boven een pan met kokend water.

 

Maar je kunt ze ook zelf kopen (haha) en kort koken. Ik vind het altijd lekker om ze daarna nog even te bakken in een pan met hete olie of boter.
Spätzle kan als bijgerecht geserveerd worden zoals bij dit gerecht: Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes maar ook verwerkt in een gerecht zoals deze Spätzle met boerenkool en Roquefortsaus. Dus als je een grote zak gekocht heb, dan kan je deze gerechten er ook nog mee maken.

 

 

Recept Zwiterse Geschnetzeltes met spätzle: