Ik koop nooit een kant-en-klare schnitzel bij de slager. Vind de kruiden die ze gebruiken niet lekker en verder weet je ook niet wat er mee gedaan is. Liever maak ik het zelf en kruid het naar eigen wens. Ik heb nu een heerlijke kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes gemaakt. Origineel komt de schnitzel uit Oostenrijk (Wiener Schnitzel) en wordt gemaakt van een mager stukje kalfsvlees. Het vlees wordt heel dun geslagen en dan gepaneerd met meel, ei en paneermeel.

 

Omdat het vlees zo plat geslagen wordt, is het vaak een hele lap vlees op je bord. Daarom heb ik kleine kipfileetjes gebruikt. Door dit vlees zo plat te slaan is het heel snel gaar en heb je een lekkere malse schnitzel.

 

Spätzle is ook zo’n typisch Oostenrijks gerecht, vond het leuk om dit te serveren bij de schnitzel. Spätzle (spaetzle) wordt ook veel gegeten in Duitsland, Zwitserland en zelfs Tjechië. Het is een soort deeg wat door een grove zeef gehaald wordt waardoor er sliertjes ontstaan. Je kunt dit wel in de meeste grote supermarkten vinden. Het heeft op zich weinig smaak, je moet het wel een beetje op smaak brengen met een sausje, spekjes, geraspte kaas of zoals ik gedaan heb met beukenzwammetjes en salie.

 

Tiroolse gerechten

 

En nog zo’n heerlijk Tirools gerecht is deze Kaiserschmarrn met dronken rozijnen