Het mooie weer blijft maar aanhouden, lekker wat kan ik daar van genieten. Maar drinken we wel genoeg met dit weer? Om eens iets anders te drinken, heb ik deze verfrissende meloen komkommer smoothie met munt gemaakt. En lekker dat dit is! En ook nog weinig calorieën… wie wil dat nou niet. Dat gaat er wel in op een warme dag.
Verfrissend en hydraterend, deze smoothie is ook een geweldige manier om een paar extra porties fruit en groenten binnen te krijgen.

 

Smoothie

 

Deze smoothie is een verfrissend smoothie recept om je dag mee te beginnen. De smoothie is licht, maar heeft geen gebrek aan smaak. Ongezoet kokoswater, honingmeloen en komkommer zijn slechts enkele van de ingrediënten die in deze zuivelvrije zomer smoothie passen. Deze meloen komkommer smoothie met munt is een eerbetoon aan de versheid van fruit en groenten in de zomer. Het is de perfecte aanvulling op je ochtendontbijt routine of als tussendoortje!
Een verfrissend recept voor een smoothie, gemaakt met slechts een paar ingrediënten. Dit eenvoudige, veganistische en suikervrije smoothie recept is een geweldige manier om af te koelen op warme zomerdagen. En het beste is dat het in 5 minuten klaar is.

Omdat ik een honingmeloen gebruikt heb, is deze smoothie al zoet genoeg van zichzelf. Vind je het niet zoet genoeg, of heb je een andere – niet zo’n zoete meloen – dan kan je eventueel nog wat honing of agavesiroop toevoegen. Ook lekker is het om een uurtje van te voren de meloen in blokjes in de vriezer te leggen, hierdoor krijg je een ijskoude smoothie.

 

Variaties

 

Je kunt er ook nog spinazie, avocado, paksoi, bleekselderij, , appel en/of bevroren banaan eraan toevoegen.

In plaats van kokoswater kan je appelsap, waterkefir, amandelmelk of yoghurt gebruiken.

Ik heb er ook nog proteïnepoeder in de smaak vanille eraan toegevoegd voor extra eiwitten.

 

Drink je wel genoeg?

 

In mijn blog Water met een smaakje, vertel ik je hoe je het drinken van water op een warme dag aantrekkelijker kunt maken door daar vers fruit en kruiden aan toe te voegen.

 

 

Recept Meloen komkommer smoothie met munt: