Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt.
Het is een leuk voorgerecht voor een feestelijk etentje.
Het is helemaal niet moeilijk om te maken, bak het bladerdeeg ruim van te voren en maak de saus ook vooraf.
In de Foodybox zaten ook diverse potjes verse roomtwist van Heks’n. Ik heb de Zoete chili gebruikt in deze tompouce. De andere smaken Ananas en Knoflook & Fijne kruiden zijn ook ontzettend lekker.

 

Toen ik de bladerdeeg bakte voor deze tompouce, heb ik ook wat sterretjes uitgestoken in de andere bladerdeeg velletjes en heb deze gebruikt bij de bisque en garnalencocktail.

 

Hollandse garnalen

 

En van de garnalen heb ik een heerlijke Hollandse garnalencocktail met grapefruit gemaakt.