Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Gegrilde cajun zalm en baby romaine

Ik vond nog een oud recept van mij welke ik nog niet eens op de site had staan. Deze gegrilde cajun zalm en baby romaine is te lekker om niet te delen met jullie. Lekker krokante en pittige gegrilde zalm met een romaine sla die ook gegrild wordt. Daarbij nog heerlijke gebakken aardappeltjes en een […]

Patatje nachos met knoflookgarnalen

Patatje nachos met knoflookgarnalen

In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk […]

Saffraan paella met erwten en makreel

Saffraan paella met erwten en makreel

Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan.   Paella   Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]

Hamburgers met een koffierub

Hamburgers met een koffierub

Je steeds ze steeds vaker voorbij komen, vleesrecepten met een koffierub. Die koffierub is typisch Amerikaans, waar ze gek zijn op vlees en barbecueën. Het lijkt misschien een rare combinatie, maar de koffie geeft de hamburger een bijzondere smaak en extra kick. Deze hamburgers met een koffierub zijn sowieso smaakbommen, door de zelfgemaakte ketchup erbij. […]

Ketchup zonder suiker maken

Ketchup zonder suiker maken

Als de tomaten zomers op z’n lekkerst zijn en ze zijn in de aanbieding, ga dan eens zelf deze heerlijke ketchup zonder suiker maken. De basis van ketchup is natuurlijk de tomaat. Neem hiervoor rijpe tomaten, dit geeft het lekkerste resultaat. Verder kan je de ketchup helemaal naar eigen smaak maken. Voeg meer groenten toe […]

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Lamsburgers met walnotensaus en tzaziki

Als je gek bent op lamsvlees en hamburgers, dan moet je deze beslist eens proberen. Lekkere sappige lamsburgers met walnotensaus en tzaziki. Wanneer je een echte lamsvleesliefhebber bent, moet je zeker eens deze burgers proberen. Met een authentieke en unieke smaak is dit dan ook een van de favoriete burgers onder de kenners. De burgers […]

Kikkererwten salade

Kikkererwten salade

Deze vegetarische kikkererwten salade is een heerlijk alternatief op een boterham. Maar het is natuurlijk ook lekker op toastje bij de borrel, in een Buddha bowl of als een salade bij de barbecue. Het is makkelijk te maken en zit bomvol met smaak. Nou de hummus krijgt echt concurrentie met deze heerlijke salade.   Hoewel […]

Geroosterde pittige tomaten salsa

Geroosterde pittige tomaten salsa

Een tomatensalsa is een saus/dip gemaakt van fijngesneden tomaten. Heerlijk om zomers te maken en te serveren bij tortillachips of op een bruschetta. Ik heb nu een Geroosterde pittige tomaten salsa gemaakt en die is ook erg lekker. En de salsa is extra pittig door de jalapeño peper en hot sauce die ik erin verwerkt […]

Salade met crispy linzen

Salade met crispy linzen

Wij zijn gek op krokant gebakken kikkererwten, maar nu heb ik krokante linzen ontdekt. Deze salade met crispy linzen moet je beslist eens proberen. Lekker veel eiwitten erin en afgetopt met de krokant gebakken linzen.   Crispy linzen   Crispy linzen zijn te gek, probeer het maar eens. Lekkere kleine krokantjes over de salade, wie […]

Linzen en paddenstoelen Bolognese saus

Linzen en paddenstoelen Bolognese saus

Deze vegetarische linzen en paddenstoelen Bolognese saus is een twist op de Italiaanse vleessaus Ragù alla Bolognese. Eigenlijk mag het geen Bolognese heten, maar ja ik doe het toch. Het is een snel en makkelijk te maken gerecht met lekker veel smaak.   Bolognese   Ragù Bolognese is een traditionele Italiaanse saus gemaakt van rundergehakt, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden