Feestelijk gehaktbrood met cranberries

Feestelijk gehaktbrood met cranberries

Wil je voor de feestdagen een makkelijk en niet te duur recept voor het vlees serveren, maak dan dit feestelijk gehaktbrood met cranberries. Meng de avond van te voren alle ingrediĆ«nten met elkaar en doe dit alvast in een cakeblik. Dan zet je op de feestelijke avond zelf het gehaktbrood in de oven en die […]

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Deze feestelijke chocolade met dronken cranberries is even een klusje maar dan heb je ook wat. Het klusje zit em in het apart smelten van de drie verschillende soorten chocolade voor de topping. Maar als je het gemaakt hebt en deze goddelijke chocolaatjes geproefd hebt, ben je al het werk vergeten. Maak ze voor een […]

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel

Deze Eendenborst met bulgur en gekleurde wortel is een feestelijk gerecht. Bereid het voor een speciaal etentje of met de feestdagen. En dan serveer je wel iets speciaals natuurlijk.   Eendenborst   Tamme eend is het hele jaar wel verkrijgbaar en is veel milder van smaak dan de wilde eend. Maar ik vind eend echt […]

Chocolade pindakaas bonbons

Chocolade pindakaas bonbons

Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.   Bonbons […]

Warme mokka met advocaatslagroom

Warme mokka met advocaatslagroom

Deze warme mokka met advocaatslagroom is een echt verwendrankje op een koude dag. Drink het bij de open haard en je wordt lekker warm van binnen (en van buiten). Mokka is een koffiesoort maar kan ook een warme chocolademelk, gemengd met espresso en melk zijn. Ik heb de warme chocolademelk gemengd met twee kopjes espresso […]

De perfecte ribeye steak

De perfecte ribeye steak

Wij zijn gek op een goede biefstuk op zijn tijd. Maar dan moet het wel een lekker en verantwoord stukje vlees zijn. Als ik een goede steak wil hebben, dan bestel ik dat bij Beef&Steak. Gisteravond aten wij de perfecte ribeye steak en ik ga jou vertellen hoe jij die ook zo kunt bereiden.   […]

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

Sinterklaasmuffins met speculoos topping

Sinterklaasmuffins met speculoos topping

Dit is een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond. Deze Sinterklaasmuffins met speculoos topping zijn helemaal niet moeilijk te maken. Omdat de meisjes nog heilig in Sinterklaas geloven, wordt er hier tegen december wel het een en ander aan Sinterklaas lekkernijen gemaakt.   Muffins   Ik ben niet zo van het bakken, maar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden