Amerikaanse Blueberry Pie

Amerikaanse Blueberry Pie

De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart […]

Zoete Turkse pompoenblokjes

Zoete Turkse pompoenblokjes

Toen wij met mijn moeder op vakantie waren in Turkije kregen wij bijna elke avond zoete Turkse pompoenblokjes bij het dessert. Deze stonden te shinen op de grote tafel met nagerechten. Jaja, we hadden een all-inclusive reis geboekt en ik moet zeggen dat ons dit prima bevallen is.   Pompoen   Pompoen is een ontzettend […]

Kip Tandoori met couscous

Kip Tandoori met couscous

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen.   Couscous […]

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

Quesadilla met zwarte bonen en zwarte kaas

In de Foodybox van december welke ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat wel een heel bijzonder product. Het is de Ruscello Black Lemon kaas*. Een uniek zuivelproduct met een enorme smaakexplosie. Heerlijk fris met een vleugje citroen erin. Natuurlijk lekker om zo te eten bij de borrel (wat we ook gedaan hebben), […]

Risotto met venkel, dille en citroen

Risotto met venkel, dille en citroen

Wij zijn gek op risotto en eten dit dan ook regelmatig. Elke keer maak ik weer een andere risotto. Deze keer is het een Risotto met venkel, dille en citroen. Heerlijke romige vegetarische risotto met een lekkere anijssmaak van de venkel en ……. een geheim ingrediënt.   Risotto   Risotto is een Italiaans rijstgerecht. Ik […]

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Diamanthaas, Jodenhaas, schouderhaas of fish muscle. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar dit is toch wel een lekker stuk vlees. Het is een biefstuk uit de schouder van een rund. Ik heb de Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree bereid, een heerlijk en feestelijk maaltje.   Diamanthaas of Jodenhaas   Diamanthaas wordt ook […]

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker.   Gravad Lax   Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Ik zal het maar bekennen, ik houd niet van kant-en-klaar gepaneerde producten. Op een of andere manier trek ik dit niet. Maar wel wil ik zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Dit vind ik dan weer heel erg lekker. Wiener schnitzel   De Wiener schnitzel wordt origineel van kalfsvlees gemaakt, maar in Nederland gebruiken we […]

Courgette en maïs pannenkoekjes

Courgette en maïs pannenkoekjes

Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]

Langzaam gestoofde kweeperen

Langzaam gestoofde kweeperen

Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden