De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart te maken. Tja die bodem maken, is altijd een dingetje bij mij. Maar ik moet zeggen dat het aardig gelukt is, nietwaar?

 

Blueberry Pie

 

Er staan veel Amerikaanse recepten op de site en dat komt omdat manlief daar erg lang gewoond heeft. Elke keer als hij heimwee krijgt, maak ik een Amerikaans recept voor hem. Het mooiste compliment van hem is dan dat hij het gevoel heeft dat hij weer in Amerika is. En daar doe ik het voor.

 

Bleuberry Pie, oftewel blauwe bessentaart is ook zo’n typisch Amerikaans recept. Je vindt deze taart in bijna elke coffeeshop of restaurant.
Een taart met een lekkere bodem en een fruitige vulling van sappige bessen.
De taart is zo al lekker, maar ook lekker met een dot slagroom of een bolletje vanille-ijs.

 

Je kunt de taart het beste maken van verse blauwe bessen, als je bessen uit de vriezer neemt wordt de vulling wel heel erg nat.
Ik dacht de taart leuk te versieren met sterren in plaats van stroken op de taart. Maar het deeg was al aardig zacht geworden en het was een hele truc om de sterren mooi uit het deeg te krijgen. Volgende keer gewoon maar een raster van deeg maken op de taart.

 

Tips:

 

Je moet de taart minimaal drie uur (of nog beter een nacht) laten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. De vulling heeft zo lang nodig om op te stijven.
De taart blijft ongeveer 5 dagen goed in de koelkast.
In plaats van maïzena heb ik custardpoeder gebruikt om de vulling iets dikker te maken.
Ik heb een klein bakblikje van 18 centimeter gebruikt voor dit recept.

Van de overgebleven blauwe bessen heb ik deze heerlijke Blauwe bessen proteïne smoothiebowl gemaakt.

 

 

Recept Amerikaanse Blueberry Pie: