Poeh, wat is het warm! Ja ik weet het, we mogen niet klagen nu het zomer is, maar ja die temperaturen boven de 30 graden is mij toch iets te gortig. Hierdoor heb ik helemaal geen zin in warm eten noch in lang in de keuken staan. Deze pastasalade met zeevruchten is een ideaal gerecht […]
Chicken provolone is een bekend Amerikaans recept. Het is kipfilet met provolone kaas erop en dat gesmolten in de oven. Ik heb er nog wat verse basilicumblaadjes en prosciutto in verwerkt. Het is een gemakkelijk te bereiden gerecht en het ziet er chique uit geserveerd op een donker bord met een garnituur van verse peterselie […]
Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken. Deze Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca moet je echt eens proberen! Krokante kipschnitzel die lekker sappig is met een bijzondere bloemkool erbij. De kip heet in Italië pollo alla Milanese is erg lekker en kost ook niet veel tijd […]
’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]
Ik heb toch een bizar lekkere en supermakkelijk te maken soep voor jullie. Deze ravioli tomatensoep met balletjes maak je echt in no-time en is ook nog eens overheerlijk en lekker vullend. Dit wil je eten op een koude dag. Ben jij gek op pasta en op soep, dan is dit echt iets voor jou. […]
Ik mocht heel veel honingtomaatjes van de firma Looye ontvangen. Een deel heb ik gebruikt om deze heerlijke Italiaanse kipfilet uit de oven te maken en de rest voor dit zalige hartige bladerdeeg taartje met geroosterde tomaatjes en burrata. Serveer het als borrelhapje of voorgerecht. Hartige taarten Ik ben dol op hartige taarten […]
Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal […]
Ik vond nog een pak zwarte tagliatelle in mijn voorraadkast, hoog tijd om er iets mee te maken. Even verder gekeken wat er nog op voorraad was en hiermee deze heerlijke en snelle zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes gemaakt. De smaken van de Middellandse Zee op een bord. Zwarte pasta […]
Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]
Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]