Tomatensoep van tomaten uit blik

Tomatensoep van tomaten uit blik

’s Winters zijn de tomaten niet op hun best, daarom heb ik nu een heerlijke tomatensoep van tomaten uit blik gemaakt. Uit blik, hoor ik je denken? Ja uit blik. Tomaten uit blik zijn net zo gezond als verse tomaten en het voordeel van blik is dat de tomaten lekker rijp en op hun best […]

Ravioli tomatensoep met balletjes

Ravioli tomatensoep met balletjes

Ik heb toch een bizar lekkere en supermakkelijk te maken soep voor jullie. Deze ravioli tomatensoep met balletjes maak je echt in no-time en is ook nog eens overheerlijk en lekker vullend. Dit wil je eten op een koude dag. Ben jij gek op pasta en op soep, dan is dit echt iets voor jou. […]

Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata

Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata

Ik mocht heel veel honingtomaatjes van de firma Looye ontvangen. Een deel heb ik gebruikt om deze heerlijke Italiaanse kipfilet uit de oven te maken en de rest voor dit zalige hartige bladerdeeg taartje met geroosterde tomaatjes en burrata. Serveer het als borrelhapje of voorgerecht.   Hartige taarten   Ik ben dol op hartige taarten […]

Italiaanse kipfilet uit de oven

Italiaanse kipfilet uit de oven

Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal […]

Zwarte pasta met sardientjes

Zwarte pasta met sardientjes

Ik vond nog een pak zwarte tagliatelle in mijn voorraadkast, hoog tijd om er iets mee te maken. Even verder gekeken wat er nog op voorraad was en hiermee deze heerlijke en snelle zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes gemaakt. De smaken van de Middellandse Zee op een bord.   Zwarte pasta   […]

Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]

Pappardelle met courgettelinten

Pappardelle met courgettelinten

Ben jij ook zo gek op pasta? Dan heb ik een lekker pastarecept voor jou. Deze pappardelle met courgettelinten is snel te bereiden en helemaal niet moeilijk om te maken. Daarbij wordt nog een lekkere pesto gemaakt van hazelnoten, basilicum en rucola geserveerd. Probeer dit recept, je zult ervan smullen? Pasta   Ik heb voor […]

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Een klassieker uit de Italiaanse keuken is deze Bucatini all’Amatriciana. De all’Amatriciana saus ook wel Matriciana genoemd, is een eenvoudige maar oh zo’n heerlijke pastasaus. Het wordt oorspronkelijk gemaakt van guanciale (gezouten varkenswang), tomaten en Pecorino Romano kaas. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke pasta uit jouw keuken. En zoals voor zoveel […]

Pasta met romige tomatensaus

Pasta met romige tomatensaus

Ik heb toch een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch pastagerecht voor jullie. De saus van deze pasta is zelfs sneller klaar dan dat de pasta gekookt is. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. En ik denk dat de kids deze pasta met romige tomatensaus ook lekker zullen vinden. Als je wilt kan je er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden