Arabische rode linzensoep

Arabische rode linzensoep

Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]

Dirty rice

Dirty rice

Dirty rice oftewel gebakken rijst uit het ‘Zuiden’ is een typisch gerecht uit de Cajun keuken van de Amerikaanse staat Louisiana. Het gerecht heet dirty rice vanwege de bruine kleur die het krijgt omdat er gepureerde kippenlever door de rijst gemengd wordt. Het gerecht wordt meestal gemaakt van (zilvervlies)rijst, groene paprika, selderijstengels, uien en gehakt. […]

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes

Ja de naam doet natuurlijk al vermoeden dat het hier om cavolo nero gaat. Cavolo nero is het stevige Italiaanse broertje van boerenkool en wordt in Nederland ook wel palmkool of zwarte kool genoemd. Je kunt voor deze Italiaanse boerenkoolsoep met balletjes ook de gewone Hollandse boerenkool gebruiken. Deze Toscaanse soep is een vullende maaltijdsoep […]

Risotto met kip en curry

Risotto met kip en curry

Deze risotto met kip en curry is een lekker snel te maken gerecht. Lekker makkelijk door de kant-en-klare currypasta. Je kunt allerlei soorten groenten in dit gerecht gebruiken, Oosterse wokgroenten of broccoli erdoor is ook erg lekker.   Ik heb ook nog een heerlijk vegetarische risotto voor je, namelijk een Risotto met rode bietjes, tijm […]

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl met pompoen, spinazie en tomaten

Dahl (soms dal, dhal of daal geschreven) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). Deze worden met kruiden en specerijen tot een soort dikke soort dikke stoofpot/soep gekookt. Ik heb nu een dahl met pompoen, spinazie en tomaten gemaakt. Een heerlijke vegetarische maaltijd die met dit koude […]

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Arabische ratatouille met halloumi frietjes

Ook deze Arabische ratatouille met halloumi frietjes is weer een bijzonder gerecht geworden in onze vegetarische maand januari. Lekkere smaakexplosie door de diverse specerijen en kruiden uit het Midden-Oosten. Ras-el-hanout kruidenmix en harissa is tegenwoordig wel in elke supermarkt te koop. Harissa is een pittige rode saus uit de Arabische keuken. Deze word gemaakt van […]

Geroosterde spruitjes met pomelo

Geroosterde spruitjes met pomelo

En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei

Even iets heel anders bereiden dan boerenkoolstamppot. Probeer deze pittige soep met een Thaise twist. Ik heb voor het gemak een lekkere groene currypasta uit de winkel genomen in plaats van zelf de curry pasta te maken. Deze groene currysoep met boerenkool, broccoli en prei is een goede kickstart van onze vegetarische maand januari. Zeker […]

Kip in romige citroensaus

Kip in romige citroensaus

Als je gek op citroen bent, moet je eens deze kip in romige citroensaus proberen. De saus is maar een beetje zuur en dat komt door het romige van de slagroom. Het is weer eens een bijzondere manier om kipfilets te serveren.   Ook zo gek op kipfilet? Probeer ook eens deze Kipfilet Caprese.

Tournedos met Stroganoff saus

Tournedos met Stroganoff saus

Stroganoff saus is een klassieker welke oorspronkelijk uit de Russische keuken komt. Vandaar de wodka erin! Het is een pittige saus en werd traditioneel geserveerd met ossenhaas, Bœuf Stroganoff zo stond het op de menukaart in het restaurant van mijn ouders. De hele ossenhaas werd dan saignant gegaard en aan tafel moesten wij de ossenhaas […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden