Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Deze bospeen geroosterd in boter en knoflook is een ontzettend lekkere en simpele manier om wortelen te bereiden. Als je gek bent op knoflook, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Een feestelijke en heerlijke manier om bospeen te serveren.   Wortelen   Niets zo Hollands als oranje wortelen. Je hebt de grote winterwortelen […]

Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus

Ben je gek op kip en de smaken van het Midden-Oosten, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Deze Midden-Oosterse kipspiesjes met yoghurtsaus kan je heel goed bereiden op de barbecue of als je die niet hebt in een (grill)pan.   Kip   Ik ben gek op kip, dat komt misschien wel omdat ik […]

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Pasta met courgette, paddenstoelen en worst

Als je gek ben op pasta, courgettes en droge worst dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, paddenstoelen en worst is er eentje met heel veel smaak. De smaak in dit gerecht wordt vooral bepaald door de worst, waardoor je verder weinig smaakmakers hoeft toe te voegen. En ook nog […]

Kikkererwten kokos kerriesoep

Kikkererwten kokos kerriesoep

Deze kikkererwten kokos kerriesoep zit een beetje tussen een soep en een stoofgerecht in. Hoe meer bouillon en kokosmelk je gebruikt, hoe meer het op een soep lijkt. En als je dus wat minder vocht gebruikt is het een stoofpotje. Tis maar waar jij van houdt. Het is in ieder geval een heerlijk vegetarisch gerecht. […]

Patatas Bravas is een Spaans aardappel tapasgerecht met een pittige tomatensaus.

Patatas Bravas

Mijn recept voor Patatas Bravas is al heel oud, maar ik kwam erachter dat het vreemd genoeg nog niet op de site stond (of ervan af verdwenen is). Maakt niet uit, ik heb de foto’s nog gevonden en het recept van mijn broer. Die woont op Ibiza en toen ik daar de eerste keer Patatas […]

Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]

Regenboog salade met geitenkaas

Is het geen plaatje, deze kleurrijke regenboog salade met geitenkaas? Ik had zin in een vrolijke salade en dat is het ook geworden. Alle kleuren van de regenboog op je bordje, hoe lekker is dat. Sowieso is het eten van alle kleuren groente goed voor je en vooral als je het in een gerecht zoals […]

Gegrilde courgettes met halloumi

Gegrilde courgettes met halloumi

Heb jij heel veel courgettes in de tuin staan of zijn ze in de aanbieding? Dan heb ik een heerlijk zomers recept voor jou, namelijk deze gegrilde courgettes met halloumi. Een vegetarische salade wat je kunt eten als lunch of zelfs als avondmaaltijd. Serveer er lekker brood bij en je hebt een compleet gerecht.   […]

Salade met truffelaardappel en bonen

Salade met truffelaardappel en bonen

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij.   Bergerac aardappelen   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden