Orzo met broccoli en roomsaus

Orzo met broccoli en roomsaus

In de Flevourbox van deze maand zaten twee stronken broccoli. Van een stronk heb ik deze heerlijke broccoli salade met pindadressing gemaakt. En de tweede stronk heb ik verwerkt in dit gerecht. Deze orzo met broccoli en roomsaus is heel makkelijk en snel te maken en je hebt er maar één pan voor nodig. Een […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus

Zoet, zuur, pittig, lekker kleverig en een super malse kip, wie wil dat nou niet? Lees dan snel verder hoe jij deze gevlinderde kip met zelfgemaakte barbecuesaus kunt maken. Leg hem op de barbecue of in de oven en na een uurtje kan je smullen van de lekkerste kip die je ooit geproefd hebt. En […]

Courgettesoep met verse munt

Courgettesoep met verse munt

Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch […]

Crostini met sardines en tomaat

Crostini met sardines en tomaat

Ik had nog een ‘oud’ bruin stokbroodje liggen. Wat zal ik er eens van maken? Ik had ook nog een blikje gerookte sardientjes in de kast liggen en tomaten in de vensterbank. Tada de crostini met sardines en tomaat is onze late lunch geworden. Deze crostini is natuurlijk ook lekker bij de borrel of als […]

Vegetarische Lo Mein noedels

Vegetarische Lo Mein noedels

Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Ingelegde komkommer met knoflook

Ingelegde komkommer met knoflook

In de Flevourbox van juni zat o.a. een biologische komkommer en bosknoflook. Ik heb deze twee gecombineerd in dit heerlijke recept van ingelegde komkommer met knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Probeer het eens!   Komkommer   Deze biologische komkommer komt van BioFood uit Almere waar ze sinds 2017 biologische (vrucht)groente telen. Komkommer […]

Aziatische Sloppy Joes

Aziatische Sloppy Joes

Manlief had spontaan boodschappen gedaan in Friesland waar hij werkt. Maar ja ik had al boodschappen in huis, volgende keer even vragen of ik iets nodig heb en wat ik nodig heb hè schat? Maar wat hij gekocht had zag er wel goed uit, dus het weekmenu maar even omgegooid. Hij had ook heel mooi […]

Entrecote met blauwe kaassaus

Entrecote met blauwe kaassaus

Ik had voor een speciaal etentje thuis een entrecote braadstuk besteld mij mijn slager. De entrecote met blauwe kaassaus geserveerd en heerlijke gegrilde groene asperges. Als jij ook zo gek op een goede steak en blauwe kaas bent, dan is dit een super gerecht voor jou.   Blauwe kaas   Er zijn heel veel soorten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden