Winters en feestelijk soepje.
In plaats van een dessert en/of koffie kan je deze heerlijke koude IJskoffie cocktail serveren op een warme avond. En nog een ijskoud drankje: Ik heb ook nog een recept voor een zelfgemaakte Baileys, die kan je ook ijskoud serveren.
Als het warm is drinken wij deze ijskoffie in plaats van hete koffie. En dit is echt de lekkerste ijskoffie die je thuis kunt maken. Ik heb ook nog een recept voor een heerlijke ijskoude Chai coffee latte.
Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze schotel de Kip Cobbler. Het is een ietwat bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om voor een groot gezelschap te maken. Eet […]
Lekkere frisse salade door de geroosterde citrus erin.
Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Kenmerkend is de combinatie van fruit met zoet/zuur en vaak pikante pepertjes.
Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. Dus deze Friese kruidkoek niet gelijk aansnijden, maar even laten staan. Deze Yoghurt kersencake hoef je niet dagen te […]
Deze Cranberry bieten compote is erg lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. Ik heb ook nog een heerlijk recept van een Cranberry kersen compote met Jack Daniels whiskey voor je.