Deze Rettich burgertjes is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Je rasp de rettich en mengt het met bulgur, panko, ei en kruiden en vormt er burgertjes van.
Of probeer eens deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich.
Deze Rettich burgertjes is een bijzonder gerecht gemaakt van deze vergeten groente. Je rasp de rettich en mengt het met bulgur, panko, ei en kruiden en vormt er burgertjes van.
Of probeer eens deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich.
Rasp de rettich tot je 300 gram geraspt gewicht hebt. Doe dit in een vergiet en strooi er zout over. Laat ongeveer 10 minuten uitlekken.
Meng in een grote kom de bulgur, panko, ei, rode peper, koriander, lente-ui en knoflook met elkaar.
Knijp de rettichrasp heel goed uit met je handen of in een schone theedoek.
Voeg dit bij de overige ingrediënten in de kom en meng goed.
Maak de saus door de yoghurt te mengen met de mayonaise en Sriracha. Breng op smaak met zout.
Vorm van het rettich mengsel 12 balletjes, knijp het goed samen om er een geheel van te krijgen. Druk ze dan iets plat tot burgertjes.
Bak de burgertjes aan beide kanten goudbruin in een koekenpan met een laagje olie. Na ongeveer 4-5 minuten zijn ze klaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met de saus.