Gebakken krieltjes met daslook

Gebakken krieltjes met daslook

Heerlijk de daslook piept uit de grond in mijn tuin. Nu heb ik vorig jaar al heel veel recepten gemaakt met deze daslook en nu moet ik natuurlijk weer nieuwe gerechten ermee verzinnen. Het zijn deze heerlijke gebakken krieltjes met daslook geworden. En als het daslook niet meer in het seizoen is, kan je ze […]

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus kan je bereiden voor een speciaal etentje thuis. Het voordeel van deze lamskoteletjes is dat ze snel te bereiden zijn en de smakelijke romige saus is ook in een mum van tijd gemaakt. Deze lamskoteletjes zijn zo boterzacht en sappig, dit […]

Basisrecept voor gevulde eieren

Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen […]

Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten

Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten

Het is (nog) de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Deze prachtige fris zoete sinaasappels kan je zo eten, het sap ervan persen of in deze heerlijke salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten verwerken. Serveer het als lunch voor twee personen of voorgerecht voor vier personen.   Meiraapjes   Meiraapjes (ook wel meiknol of knolraap) […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden