Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus kan je bereiden voor een speciaal etentje thuis. Het voordeel van deze lamskoteletjes is dat ze snel te bereiden zijn en de smakelijke romige saus is ook in een mum van tijd gemaakt. Deze lamskoteletjes zijn zo boterzacht en sappig, dit wil je proberen!

 

Lamsvlees

 

Ben jij een liefhebber van lamsvlees? Schapenvlees heeft een uitgesproken smaak, maar het lam heeft dat een stuk minder. En hoe jonger het lammetje, hoe milder en malser het vlees is. Het grootste deel van het lamsvlees wat in Nederland verkocht wordt komt uit Nieuw-Zeeland. Maar Texels lam is ook niet te versmaden.
Ik bestel het lamsvlees altijd online bij Beef&Steak.

 

Je hebt twee soorten lamskoteletjes. De koteletjes die ik nu gebruikt heb, zijn enkele koteletjes en deze worden van het lamsrack gesneden. De dubbele koteletjes worden meestal van de zadel gesneden. Dit is een soort mini T-bone steak.

 

Haal een vlees een half uurtje voor het bakken uit de koelkast. Dep het vlees goed droog voordat je het gaat bakken. Laat de pan goed heet worden voordat de lamskoteletjes erin gaan. Omdat deze koteletjes zijn klein zijn, bak je ze in ongeveer 1-2 minuten goudbruin aan een kant, draai ze dan om en bak de andere kant ook in slechts een paar minuten.
Het lekkerst is om de lamskoteletjes rosé te bakken, dan zijn ze super mals.

 

Saus

 

Deze saus is zo makkelijk te maken, het mag bijna geen recept genoemd worden. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is snel gepiept. Ik heb na het bakken van de koteletjes, de room, mosterd en knoflook in de pan gedaan. De koteletjes houd je ondertussen warm op een warm bord. De saus al roerend in de pan laten inkoken. En klaar is de saus!

 

Erbij

 

Wat lekker is om bij deze lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus te serveren is:

Gebakken aardappeltjes
Geplette aardappelen
Boterzachte kool uit de oven
Pastinaakpuree met rozemarijn
Bospeen geroosterd in boter en knoflook
Gestoofde venkel
Gegrilde hele snijbonen met knoflook

 

Tips:

 

Het beste kan je voor het bakken op hoog vuur een gietijzeren pan nemen. Deze kan je goed heet laten worden, waardoor je heel snel het vlees kunt aanschroeien.

Het recept voor rozemarijnzout vind je hier*.

 

 

Recept Lamskoteletjes met rozemarijn mosterdsaus: