Croque monsieur

Croque monsieur

Wij zijn gek op tosti’s en vooral op de Croque monsieur. Een ham-kaas tosti 2.0 zeg maar. Deze Franse tosti heeft nog een heerlijke bechamel/kaassaus als topping. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen door de gesmolten kaas en de romige saus.   Croque monsieur   Een Croque monsieur lijkt dus niet echt op […]

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Gratin van koolrabi met blauwe kaas

Deze gratin van koolrabi met blauwe kaas is een heerlijk bijgerecht voor een speciaal etentje thuis. De sappigheid van de koolrabi geeft het gerecht een frissere smaak dan andere soorten gratin. Maar het is wel net zo romig en lekker, iets wat je ook verwacht van een gratin.   Gorgonzola   De gratin is gemaakt […]

Waldorf salade met gerookte kip

Waldorf salade met gerookte kip

Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Gestoofde prei met tomaten

Gestoofde prei met tomaten

In de zomereditie van de Foodybox van Kroon op het Werk zat een grote prei en heerlijke tomaatjes Van Eigen Bodem. Natuurlijk lekker om in een gerecht te verwerken, maar ik wilde de prei en de tomaatjes de hoofdrol laten spelen. Nou dat is gelukt met deze gestoofde prei met tomaten. Een heerlijk groentegerecht wat […]

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Kipkarbonades met druiven en Marsalasaus

Deze kipkarbonades met druiven en Marsalasaus is een recept van Nigella Lawson. Ik zag dat eens voorbijkomen op TV waar zij het kookte en dacht gelijk dit is iets voor hubbie. Die is namelijk gek op druiven en fruit in hartige gerechten. Nou ik kan je verklappen dat dit gerecht een hit was bij hem, […]

Aspergequiche met kaas

Aspergequiche met kaas

Deze aspergequiche met kaas bevat zelfs drie soorten kaas. Tja wat zal ik zeggen …. ben gewoon gek op asperges en kaas. Dus als jij ook een kaasliefhebber bent, maak dan snel deze overheerlijke quiche. Een lekker voorjaarsgerecht, serveer het als lunch of avondeten. Zowel warm als koud lekker.   Asperges   De asperge is […]

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Probeer het eens, het is vrij gemakkelijk te maken, en ontzettend lekker. Je kunt zelf de smaak bepalen en je weet wat erin zit. Het nadeel is wel dat je met rauwe eidooiers werkt, dus niet voor iedereen geschikt en dat het maar […]

Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

Ik heb toch een heerlijk hamburgerrecept voor jullie. Deze hamburger met dragonmayonaise is een heerlijke zelfgemaakte biefburger en met mayonaise met lekker veel dragon erin. Als je deze hemburger eet, heb je het idee dat je een biefstuk met bearnaisesaus eet. Probeer het eens!   Hamburger   Wij zijn we gek op burgers en daarom […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden