Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes

Sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes

Geloof het of niet, deze sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes is ontstaan met de restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. En het is een super geslaagde combinatie geworden, al zeg ik het zelf. Een salade met een lekkere balsamico dressing en verse dille. Lekker fris met knapperige boontjes, aardse bietjes […]

Pasta en eiersalade

Pasta en eiersalade

Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag. […]

Salade met zalm, asperges en aardappelen

Salade met zalm, asperges en aardappelen

De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]

Gevulde eieren voor Pasen

Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een […]

Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Zelf ravigottesaus maken

Zelf ravigottesaus maken

Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]

Klassieke Gravad Lax

Klassieke Gravad Lax

Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel!   Gravad Lax   Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]

Kipsalade met cranberries en walnoten

Kipsalade met cranberries en walnoten

Deze simpele kipsalade met cranberries en walnoten is zo lekker en zo snel te maken. Ik had van een hele grote gebraden kip behoorlijk wat kip over en heb daar deze salade van gemaakt. Lekker op een broodje, sandwich of op een toastje bij de borrel. Je hebt heel veel soorten kipsalade, maar deze is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden