Wortelcurrysoep met korianderpesto
Warme bulgursalade

Warme bulgursalade

Bulgur, ik ben er gek op.

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Romanesco salade met parelgort

Romanesco salade met parelgort

Ik eet graag seizoens-producten, dus toen ik romanesco bij de groenteboer zag liggen, wist ik dat ik een recept wilde bouwen rond deze prachtige groente. Zo is romanesco salade met parelgort ontstaan.   Romanesco   Romanesco behoort tot de brassica-familie, samen met andere kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en spruitjes. Romanesco is qua smaak en […]

Rode salade met peultjes en erwtjes

Rode salade met peultjes en erwtjes

Deze rode salade met peultjes en erwtjes is knapperig, licht en verfrissend. Dit snelle bijgerecht, gemengd met een lekkere dressing, is in minder dan 20 minuten klaar. De geblancheerde peultjes geven deze lichte zomersalade een bevredigende crunch. De salade is een explosie van kleuren, smaken en texturen en door de ingrediënten is het perfect om […]

Rode bietensalade met feta en rode ui

Rode bietensalade met feta en rode ui

Een simpele maar o zo lekkere salade.

Rode biet, venkel en rode koolsalade met sinaasappels

Rode biet, venkel en rode koolsalade met sinaasappels

Er is een mooi contrast van texturen, met de knapperige venkel en rode kool, zachte bieten en sappige sinaasappels. Het gerecht heeft een Midden-Oosterse ondertoon, door de combinatie van sinaasappels en bieten, en de tahin in de dressing. Als je op zoek bent naar iets anders en lekkers voor de lunch, dan is deze rode […]

Pakora's van vergeten groenten

Pakora’s van vergeten groenten

Pakora is een Indiase beignet. Men haalt de ingrediënten door een beslag van kikkererwtenmeel en frituurt het dan. Pakora’s kunnen gemaakt worden van uien, groenten, maar ook van vlees. Ik heb nu heerlijke pakora’s van vergeten groenten gemaakt. Deze gefrituurde snack, gemaakt met een verscheidenheid aan groenten en kruiden, is uiterst verslavend. Het is een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden