Aziatische steaksalade met pittige dressing

Aziatische steaksalade met pittige dressing

In de zomer foodybox van Kroon op het Werk zat een heerlijke Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak van Le Jean. Zo’n steak vraagt om een bijzonder gerecht. Het is deze heerlijke Aziatische steaksalade met pittige dressing geworden. Op deze manier kunnen wij er met z’n tweeen van genieten en het is toch warm, dus prima […]

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain

Zelfgemaakte Filet Américain

Manlief is gek op Filet Américain. Ik had pas al zelf steak tartare gemaakt en dacht waarom ook niet Filet Américain maken. Ben te rade gegaan bij mijn slager en wat blijkt ….. het is helemaal niet moeilijk om het thuis te bereiden. Voorwaarde is wel dat je goed vlees gebruikt, vraag om je slager […]

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Salade met rode biet, bramen en geitenkaas

Nou ja …. mijn ogen waren weer groter dan mijn maagje. Ik had zo’n zin in een salade en trok alles uit de koelkast wat me lekker leek. Eiwitten in de vorm van geitenkaas, dat is namelijk het belangrijkste voor mij na mijn operatie. Bietjes, sla en bramen lagen ook nog in de koelkast te […]

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost

Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Kipsalade met abrikozen, feta en verse munt

Met het weinig eten van mij (na mijn gastric sleeve operatie), blijft er nogal wat over. Ik kan/wil geen etenswaren weggooien, dus verzin ik met de restjes weer een nieuw gerecht. Zoals deze bowl met kipsalade met abrikozen, feta en verse munt. Er bleef gebraden kip over en dit is altijd lekker om in een […]

Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto

Pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto

Voor Tante Fanny heb ik twee pizza’s gemaakt, waarvan er 1 op hun website geplaatst is, hoe leuk is dat. Deze vegetarische en mooie groene pizza met asperges, tuinbonen, doperwten en pesto is verrukkelijk. Je kunt natuurlijk wel wat vlees erbij doen als je dat nodig vindt. Uitgebakken spekreepjes of opgerolde plakjes Serranoham zullen er […]

Kipkerrie salade met mangochutney

Kipkerrie salade met mangochutney

Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip

1 juli is de dag van pastasalades. Bij pasta denk je vaak aan Italiaanse gerechten, dus bij pastasalade eigenlijk ook. Ik heb een pastasalade gemaakt met Aziatische smaken. Het is een Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip geworden.   Hierbij heb ik Fregola pasta gebruikt. Fregola of ook wel Fregula is een pastasoort oorspronkelijk uit […]

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]

Springrolls met garnalen en pindasaus

Springrolls met garnalen en pindasaus

Vietnamese springrolls zijn ontzettend leuk als voorgerecht of als lunch. Het vergt wel wat snijwerk en het betere rolwerk. Je kunt ze op twee manieren maken, oprollen en halverwege het rollen de uiteindes naar binnen vouwen zodat je mooie dichte ‘pakketjes’ krijgt of oprollen en de losse uiteinden eraf snijden. Dit laatste heb ik gedaan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden