Ik heb toch een heerlijk verwenontbijtje voor de feestdagen voor jullie. Deze Schwarzwalder kirsch croissants zijn trouwens ook heerlijk bij de brunch mochten jullie dat gaan doen. En als je er een scheutje Kirsch in verwerkt kan je het zelfs ’s middags als gebakje serveren. Niet te veel moeite voor een heerlijke aangeklede croissant. […]
Deze granola met schuddebuikjes is het hele jaar lekker, maar vooral erg leuk om te maken in de maand december met Sinterklaas en/of de Kerstdagen. Elk jaar neem ik mij voor geen Sinterklaas recepten meer te maken, maar toch doe ik het wel. Vooral omdat de kleinkinderen het leuk en lekker vinden. Want ja, ze […]
Ik mocht in de sustainable box van Kroon op het Werk I Am Organic bananen ontvangen. Heerlijk om zo op te eten, maar ook fijn om het in een gerecht te verwerken. Omdat het nu wat kouder wordt, vind ik het fijn om warme ontbijtjes te eten. Daarom heb ik met deze biologische bananen een […]
De dagen worden weer wat kouder, tijd voor warme ontbijtjes. Deze chocolade baked oats is zo’n heerlijk warm ontbijt. Zomers gaan we voor de overnight oats, maar ’s winters is iets warms toch wel lekkerder. Deze baked oats oftewel gebakken havermout bak je in de oven of magnetron. Baked oats Baked oats als […]
Ik had nog een paksoi over … wat moet je ermee. Ik kan geen eten weggooien dus dan maar in een smoothie verwerken. Deze paksoi smoothie met ananas, gember en perensap is verbazingwekkend lekker geworden. Probeer het eens! Paksoi Paksoi (of pak-choi of bok choy) is eigenlijk een groene koolsoort. Oorspronkelijk komt deze […]
Besteed er even aandacht en een beetje tijd aan en dat staat de volgende ochtend deze zalige chocolade chiapudding met pindakaas op jou te wachten in de koelkast. Echt geloof mij …. hier wil je dag mee beginnen! Een verantwoord ontbijtje wat je zelfs als nagerecht kunt eten, zo lekker is het. Serveer het in […]
Heerlijk, het is hoogzomer en het verse fruit spat je tegemoet bij de groenteboer. Ik had een paar doosjes frambozen gekocht, maar omdat ze vers het lekkerst zijn wilde ik ze gelijk verwerken. Ik heb maar weer eens een lekker ontbijtje ervan gemaakt, namelijk deze chiapudding met frambozen. Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met […]
Ik ben gek op citroen en toen ik pas heerlijke citroen maanzaad granola gemaakt had, bleef er nog een citroen over. Hiervan heb ik nu deze zalige ricotta, citroen en maanzaad muffins gemaakt. Door de ricotta wordt het een luchtige muffin en vol van smaak door de citroen. De maanzaadjes geven het een lekker knappertje. […]
Mijn grote pot zelfgemaakte granola was leeg, tijd om een nieuwe batch te maken. Het is zomer en warm, tijd voor een zomerse granola. Deze citroen maanzaad granola past perfect in dit seizoen. Lekker fris en knapperig, dit wil je proeven! Citroen maanzaad De combinatie citroen maanzaad wordt vaak gebruikt in cake of […]
Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een […]