Stracciatella kwark taartje

Morgen is het zondag en dan vind ik het heerlijk om samen een speciaal ontbijtje te nuttigen. Ik had nog een pot Lindahls Kvarg stracciatella in de koelkast liggen en dacht dat ik hiervan wel iets anders en iets lekkers kon maken. Nou het is dit Stracciatella kwark taartje geworden en dat is een heerlijke […]

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus

Deze kabeljauw met garnalen en warme cocktailsaus is eigenlijk een ontzettend retro gerecht, maar ik kan je verklappen dat dit soort gerechten toch wel ontzettend lekker zijn. Het is een feestelijk visgerecht in een romige tomatensaus, wie vindt dat nou niet lekker?   Kabeljauw   Kabeljauw is een heerlijke magere witvis, met een fijne structuur. […]

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]

Komkommer citroen mocktail

Komkommer citroen mocktail

Deze komkommer citroen mocktail is een super fris drankje voor een warme dag. Bedenk wel een dag van te voren dat je dit wilt maken. Je gaat namelijk granita maken van komkommer en dit moet zeker een paar uur in de vriezer. Ik heb voor deze mocktail een heerlijke fresh lemon & cucumber soda van […]

Makreelburger met remoulade saus

Makreelburger met remoulade saus

Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.   Burgers   Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]

Piri piri kipburger met rookkaas

Piri piri kipburger met rookkaas

Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt.   Piri piri   Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Probeer het eens, het is vrij gemakkelijk te maken, en ontzettend lekker. Je kunt zelf de smaak bepalen en je weet wat erin zit. Het nadeel is wel dat je met rauwe eidooiers werkt, dus niet voor iedereen geschikt en dat het maar […]

Courgette cake met banaan

Courgette cake met banaan

Deze courgette cake met banaan bevat geen toegevoegde suikers. De rijpe banaan en de proteïnepoeder maken de cake al zoet. Mocht je het beslag niet zoet genoeg vinden, dan kan je er nog wat agavesiroop toevoegen.   Groente in cakes   Ik wilde al heel lang een courgette cake / brood bakken en nu de […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.   Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden